Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Mai 2020
Vizualizari: 579
Comentează add

Într-o sală pot fi maximum zece persoane, dar există şi şcoli în care vor fi şi mai puţine persoane.

În Ungaria a început examenul de bacalaureat

sergiu-stet

  Ungaria.            Foto: Arhivă.

În Ungaria a început luni, 4 mai, examenul de bacalaureat. În cele 1.144 de locuri din ţară în care elevii vor susţine probele au fost adunate echipamentele medicale necesare, iar subiectele au ajuns, deja, şi ele - a anunţat Zoltán Maruzsa, secretarul de stat responsabil pentru sistemul public de învăţământ, luni dimineaţă, în cadrul emisiunii "Bună dimineaţa, Ungaria!", a postului ungar de radio Kossuth citat de agenția MTI.

Anul acesta, examenele încep cu o oră mai târziu faţă de cea obişnuită (la ora 9, în loc de ora 8), astfel încât elevii şi persoanele care merg la lucru să fie separaţi pe mijloacele de transport în comun - a spus Zoltán Maruzsa. În plus, fiecare elev primeşte echipament de protecţie, adică mască şi dezinfectant pentru mâini, iar profesorii vor fi echipaţi şi cu mănuşi.

Într-o sală pot fi maximum zece persoane, dar există şi şcoli în care vor fi şi mai puţine persoane. Trebuie păstrată o distanţa corespunzătoare între oameni - a adăugat secretarul de stat.

Zoltán Maruzsa a specificat de asemenea că data organizării examenului de bacalaureat a fost aleasă în urma recomandărilor specialiştilor în epidemiologie: acum, numărul de cazuri este scăzut.

“Suntem conştienţi că toată lumea se teme şi este îngrijorată de ce şi cum va fi. Noi suntem siguri că totul va fi bine” - a subliniat Zoltán Maruzsa. Pentru asta este nevoie de curaj şi angajament, lucruri de care dispun persoanele implicate în procesul de organizare a examenului de bacalaureat - a adăugat secretarul de stat.

 

Etichete bacalaureatșcoalăexameneducațieUngariaradio Kossuth

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live