Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

1 Aprilie 2019
Vizualizari: 637
Comentează add

Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc pe data de 21 aprilie.

În Ucraina va avea loc al doilea tur de scrutin

sergiu-stet

 

Comisia Electorală Centrală din Ucraina a anunţat oficial că în Ucraina va avea loc al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. După numărarea a 60% din buletinele de vot, niciunul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din Ucraina nu a acumulat necesarul de voturi. 
 
"Atrag atenţia că va avea loc al doilea tur de scrutin. Comisia Electorală Centrală din Ucraina are o sarcină extrem de ambiţioasă pentru că perioada dintre anunţarea rezultatelor finale şi semnarea de către comisie a protocolului privind desfăşurarea celui de-al doilea tur de scrutin, pe data de 21 aprilie, este una extrem de scurtă", a declarat luni, 1 aprilie, preşedinta Comisiei Electorale Centrale din Ucraina, Tatiana Slipaciuk citată de TASS. 
 
Comisia Electorală Centrală din Ucraina a numărat 62,74% din buletinele de vot. Liderul acestui scrutin este comediantul ucrainean, Volodimir Zelenski, care a acumulat 30,40% din voturile exprimate de alegători, după numărarea a 62,74% din buletinele de vot.
 
Pe locul doi s-a situat preşedintele ucrainean în exerciţiu, Petro Proşenko, care a acumulat doar 16,34% din sufragii.
 
Pe locul trei s-a situat liderul Partidului Batkivşcina Iulia Timoşenko, cu 13,09% din voturile exprimate, urmată de candidatul Iuri Boiko. Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc pe data de 21 aprilie.

Etichete Tatiana SlipaciukkievUcrianaalegeriscrutinVolodimir Zelenski,Petro Proşenko,BatkivşcinaIulia Timoşenko

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live