Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ALTERNATIVE Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Noiembrie 2018
Vizualizari: 800
Comentează add

Toți episcopii ortodocși din Ucraina sunt consideraţi acum slujitori ai Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, indiferent cărei biserici aparțineau înainte.

"În Ucraina nu mai există un patriarhat al Moscovei"

sergiu-stet

 Biserica Sf. Andrei din Kiev, Ucraina.            Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:Церква_Андріївська_03.jpg.

Recenta decizie a Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol de a continua demersurile pentru acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene a abolit jurisdicția Bisericii Ortodoxe Ruse asupra episcopatului ucrainean, scrie redacţia în limba ucraineană a postului BBC, citând o sursă din Patriarhia Ecumenică de Constantinopol.

Toți episcopii ortodocși din Ucraina sunt consideraţi acum slujitori ai Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, indiferent cărei biserici aparțineau înainte, iar acum trebuie să aștepte directivele Constantinopolului în ceea ce privește următorii paşi.

În viitorul apropiat, Patriarhia Ecumenică va convoca un Consiliu al unificării, care va crea o biserică sub denumirea de "Biserica Ortodoxă din Ucraina".

Aceasta va primi din partea Constantinopolului Tomosul de autocefalie și va deveni singura biserică canonică din Ucraina.

Toți episcopii ortodocși aflați în Ucraina, indiferent de biserica din care fac parte, vor primi o invitație de participare la acest consiliu al unificării, convocat de Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol.


Etichete Patriarhia Ecumenică de ConstantinopolIstanbulortodoxieautocefalieTomosul de autocefalieUcrainaKievRusiabiserică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live