Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Mai 2022
Vizualizari: 296
Comentează add

În timp ce armata rusă avansează în est, în sud forțele ucrainene anunță că au recâștigat teren, în special în apropierea orașului Herson, ocupat de ruși de la începutul lui martie

În Ucraina, luptele s-au concentrat în orașul estic Severodoneţk

radiojurnal

      Foto: Arhivă.

În Ucraina, luptele s-au concentrat ieri în orașul estic Severodoneţk, pe care forțele ruse încearcă să-l cucerească pentru a prelua controlul deplin al zonei Donbas.

Guvernatorul regional a declarat că rușii folosesc toate tipurile de arme, iar situația este cât se poate de complicată.

În timp ce armata rusă avansează în estul Ucrainei, în sud forțele ucrainene anunță că au recâștigat teren, în special în apropierea orașului Herson, ocupat de ruși de la începutul lui martie.

Moscova, în schimb, spune că a distrus echipament militar ucrainean la Mikolaiv, oraș situat între Herson și Odesa, iar la Melitopol administrația pro rusă îi acuză pe ucraineni de terorism, după explozia unui automobil-capcană, soldat cu doi răniți.

În acest context, președintele american Biden a negat că Statele Unite ar livra Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune, care ar putea ajunge pe teritoriul rus. Kievul cere Occidentului de multă vreme armament greu pentru a respinge atacurile rusești.

Franța, la rândul ei, a promis întărirea sprijinului militar, financiar și umanitar pentru Ucraina cu ocazia vizitei ministrului francez de externe la Kiev, Catherine Colonna, care a preluat funcția de curând. Este primul emisar francez de rang înalt, care merge în Ucraina.

Chiar în timpul vizitei, un reporter francez de război a fost ucis în estul Ucrainei.

Jurnalistul se afla într-un vehicul cu mai mulți civili, care fugeau din calea luptelor, iar ministrul Colonna a cerut o anchetă independentă în acest caz.

Președintele Zelenski a declarat că este cel de al 32-lea reprezentant al presei care își pierde viața în cele trei luni de invazie rusă.
    
 


Etichete ucrainalupteSeverodoneţk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live