Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Septembrie 2022
Vizualizari: 330
Comentează add

Ancheta continuă şi se va extinde, a afirmat Erik Mose.

În Ucraina au fost comise crime de război

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

În Ucraina au fost comise crime de război - aceasta este concluzia la care a ajuns Comisia Internaţională Independentă constituită pentru a ancheta aceste acuzaţii formulate de autorităţile de la Kiev. Preşedintele comisiei, Erik Mose, a prezentat ieri Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, stadiul investigaţiei care a început la aproximativ o lună şi jumătate după declanşarea invaziei ruseşti în patru regiuni ale Ucrainei - Kievul, Cernihivul, Harkovul şi Sumî.

În urma cercetărilor, au fost adunate dovezi de atacuri militare în zone populate, cu clădiri rezidenţiale, spitale şi şcoli, deţinere ilegală a unor persoane şi execuţii, rele tratamente, tortură, acte de cruzime şi violenţă sexuală asupra unor persoane cu vârsta curprinse între 4 şi 82 de ani, comise de soldaţi ai Federaţiei Ruse.

Ancheta continuă şi se va extinde, a afirmat Erik Mose.


Erik Mose: Membrii comisiei au fost în 27 de oraşe şi aşezări şi au stat de vorbă cu peste 150 de victime şi martori. Am inspectat locuri în care s-au produs distrugeri, morminte, locuri de detenţie şi camere de tortură; de asemenea, resturi de armament. Am consultat un mare număr de documente şi de rapoarte. Ne-am întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţilor guvernamentale, ai unor organizaţii internaţionale, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai altor entităţi implicate. În baza dovezilor adunate de comisie, am ajuns la concluzia că în Ucraina au fost comise crime de război.


Etichete crime de războierik moseucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live