Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

30 Martie 2014
Vizualizari: 1306
Comentează add

Rezultatele ar putea fi decisive pentru viitorul politic al premierului Recep Tayyip Erdoğan, care conduce ţara de 12 ani şi încearcă să supravieţuiască unui scandal de corupţie.

În Turcia au loc astăzi alegeri locale

mihaela-dragomir

Foto arhivă

În Turcia au loc astăzi alegeri locale, care au căpătat o importanţă deosebită, din cauza scandalului de corupţie care afectează partidul premierului Recep Tayyip Erdoğan şi a faptului că se apropie alegerile prezidenţiale.

Rezultatele ar putea fi decisive pentru viitorul politic al premierului Recep Tayyip Erdoğan, care conduce ţara de 12 ani şi încearcă să supravieţuiască unui imens scandal de corupţie.

Partidul său islamist, AKP, a câştigat toate alegerile din 2002 până acum, însă scrutinul de astăzi este primul după violenţele din vara anului trecut, când o mişcare de contestare a guvernului a cuprins toată ţara şi a fost reprimată cu brutalitate de autorităţi.

Acuzaţiilor de corupţie care au izbucnit în iarnă premierul le-a răspuns prin măsuri care pun gaz pe foc, prin creşterea controlului în poliţie şi în justiţie.

În plus, zilele trecute guvernul a blocat siteurile YouTube şi Twitter, pentru a opri răspândirea unor înregistrări compromiţătoare.

O parte a populaţiei este îngrijorată că scrutinul de astăzi ar putea fi fraudat.

Zeci de mii de turci s-au mobilizat să supravegheze secţiile de votare.


Etichete TurciaalegerilocaleRecep Tayyip ErdoğanAKPscandalcorupţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live