Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 373
Comentează add

În tot mai multe state europene se înăspresc restricțiile sanitare

radiojurnal

  

În tot mai multe state europene se înăspresc restricțiile sanitare, pe fondul intensificării rapide a numărului infectărilor cu noul coronavirus care a ucis până acum în Europa peste 250.000 de oameni, cei mai mulți în Marea Britanie, Italia, Spania, Franța și Rusia. 
 
Irlanda reintroduce starea de izolare, de mâine de la miezul nopții, pentru șase săptămâni. Doar școlile vor rămâne deschise.
 
De vineri, Țara Galilor intră în stare de izolare pentru 17 zile, cea mai dură măsură sanitară impusă pe teritoriul britanic de la începutul pandemiei.
 
Regiunea spaniolă Navarra este parțial izolată de joia trecută, la fel ca multe mari orașe spaniole, inclusiv Madridul. În Belgia, cafenelele și restaurantele sunt închise pentru cel puțin o lună, iar de aseară, circulația între orele 24:00 și 5:00 dimineața este interzisă.
 
O măsură similară este așteptată astăzi și în Slovenia unde sunt deja regiuni între care deplasarea a fost interzisă.
 
Elveția, cu o intensificare rapidă a pandemiei, a interzis de ieri adunările de peste 15 persoane, iar masca a devenit obligatorie și în stațiile de autobuze și tramvaie.
 
Austria a interzis adunările publice de peste șase oameni, în spații interioare și de peste 12, în cele deschise, excepție fac ceremoniile funerare.
 
(PH)
 

Etichete restrictiiEuropaCovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live