Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 August 2022
Vizualizari: 193
Comentează add

În sudul Ucrainei, la Nikolaev, rușii au lansat mai multe atacuri cu sistemul de rachete S 300.

În sudul Ucrainei, la Nikolaev, rușii au lansat atacuri cu rachete

florin-lepadatu

foto. Alex Buzică.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Încă trei nave încărcate cu cereale urmează să plece în scurt timp din porturile ucrainene, a anunțat guvernul de la Kiev și responsabili din Turcia, țară care mediat acordul de transport.

Ministrul ucrainean al infrastructurii a anunțat pe Facebook că până la 8:00 dimineața cele trei nave sunt programate să ridice ancora din porturile de lângă Odessa.

În oraș nu au mai avut loc bombardamente în ultimele zile, și în porturi se lucrează non stop.

Situația este însă mult mai gravă la Nikolaev, aflat la doar puțin peste 100 de km distanță.

Nu este zi sau noapte fără atacuri cu rachete rusești, iar somnul a ajuns aproape imposibil în orașul bombardat, spun locuitorii - relatează trimisul special Radio România Actualități, Alex Buzică: ”În sudul Ucrainei, la Nikolaev, rușii au lansat mai multe atacuri cu sistemul de rachete S 300. Au fost lovite ținte civile printre care o clădire înaltă de tipul zgârie nori, o farmacie și mai multe supermarketuri. Guvernatorul regiunii, Vitali Kim, a declarat noaptea trecută că astăzi în jurul prânzului va face o declarație cu privire la instituirea unui lockdown sever în orașul Nikolaev. Se cred că spioni ruși oferă informații armatei invadatoare cu privire la diferite puncte strategice ale orașului. Tot aici, forțele armate ale ucrainenilor au reușit să doboare ieri două drone kamikaze de fabricație rusească. Luptele sunt tot mai intense la Herson. Armata din Ucraina continuă să bombardeze, cu ajutorul sistemelor de rachete HIMARS, depozite de armamente rusești. Încă o jumătate de milion de oameni pot fi recrutați în forțele armate ale Ucrainei, dacă este necesar, dar în prezent nu există probleme cu personalul din armată, a declarat seara trecută generalul Andri Covalciuc. La Odesa, situația s-a îmbunătățit în ultima perioadă. Nu au mai avut loc bombardamente, iar la portul din oraș se lucrează atât ziua cât și noaptea; iar la Ismail, oraș unde trăiesc și foarte mulți etnici români, a ajuns un nou val de cetățeni ucraineni care au căutat aici refugiu, din cauza situației din Herson și Nikolaev.”


Etichete razboiucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live