Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

1 Iunie 2020
Vizualizari: 331
Comentează add

În SUA continuă protestele

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

  Foto Arhiva/ Agerpres

În Statele Unite au continuat protestele generate de uciderea de către poliție a unui bărbat de culoare.
 
În mai multe orașe, unde inițial manifestațiile au fost pașnice, s-au înregistrat și violențe, iar oficialitățile anchetează dacă printre demonstranți nu s-ar fi infiltrat membri ai unor grupări de extrema stângă sau dreaptă, cu scopul de a provoca violențe.
 
Acestea au determinat autoritățile din mai multe orașe să decreteze starea de asediu, după cum transmite corespondenta noastră la Washington, Doina Saiciuc.
 
Reporter: Capitala federală americană, Washington DC, ca și multe alte orașe din Statele Unite, între care Los Angeles, Houston, Denver, Philadelphia și Minneapolis  sunt la această oră sub stare de asediu, ca urmare a protestelor masive din întreaga Americă, provocate de uciderea afro-americanului de 46 de ani George Floyd, de către un polițist alb, în Minneapolis, la 25 mai.
 
În New York, pentru a patra noapte consecutiv, protestele pașnice, până cu numai câteva ore în urmă, s-au transformat la căderea serii încă o dată în confruntări. Multe voci spun că printre protestatari s-au amestecat o mulțime de provocatori atât de extremă stânga, cât și de extremă dreapta.
 
Primarul Washington DC, doamna Muriel Bowser, a interzis aseară orice trafic de la ora 23:00 până astăzi la 6:00 dimineața. Într-un twitt aseară Bowser a anunțat că activează Garda Națională a DC-ului, așa cum au făcut-o și primarii altor orașe.
 
Anunțul lui Bowser a venit după ce au fost reluate pentru a treia zi consecutiv demonstrațiile care s-au transformat în mai multe rânduri în ciocniri violente între protestatari și poliție, chiar în preajma Casei Albe.
 
Violențele din capitală au atras un răspuns furios din partea președintelui Trump, care a avertizat că atunci când începe jaful începe și răspunsul cu foc de arme, formulă folosită în anii 1960 de un politician segregaționist.
 
(PH)

Etichete SUAprotesteviolente(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live