Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

18 Octombrie 2011
Vizualizari: 1911
Comentează add

În statul american New Mexico a fost inaugurat Spaceport America, primul aeroport destinat navetelor spaţiale care vor transporta turişti.

În SUA a fost inaugurat primul aeroport pentru nave spaţiale

ioana-dogaru

Naveta WhiteKnightTwo. Foto: www.spaceportamerica.com

Miliardarul britanic Richard Branson, patronul companiei Virgin Galactic, a inaugurat, luni, în statul american New Mexico, Spaceport America - primul aeroport destinat navetelor spaţiale care vor transporta turişti, informează AFP.

Navele spaţiale destinate transportului de turişti vor fi puse în funcţiune pentru public începând cu 2012-2013.

Excentricul miliardar, Richard Branson a inaugurat aeroportul lansând spre zidurile acestuia o sticlă de şampanie, după ce a coborât de pe o terasă, pe o coardă, însoţit de câţiva acrobaţi.

150 de astronauţi care şi-au rezervat deja biletele pentru primele curse turistice în spaţiu, au asistat la zborul demonstrativ al navetei WhiteKnightTwo, care va transporta în curând primii turişti dincolo de graniţa atmosferei terestre.

Şi celebrului astronaut american Buzz Aldrin a luat parte la festivitatea de inaugurare a Spaceport America, unde guvernatoarea statului New Mexico, Susana Martinez i-a predat lui Richard Branson cheile aeroportului destinat navetelor spaţiale.

Clădirea aeroportului a fost realizată după planurile arhitectului britanic Norman Foster şi are  forma unei cape de culoarea nisipului, ce acoperă o faţadă uriaşă din sticlă.

Richard Branson a declarat pentru CNN, în luna septembrie că speră să lanseze prima navetă turistică în spaţiu peste un an.

Preţul mediu pentru un bilet la bordul navetei spaţiale este de 200.000 de dolari.


Etichete Richard Bransonaeroportnave spaţialecălătoriituriştiSpaceport America

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live