Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

5 Ianuarie 2021
Vizualizari: 117
Comentează add

În statul american Georgia au loc alegeri pentru Senatul Statelor Unite, care ar putea schimba în favoarea democraților configurația politică a acestui for.

În statul american Georgia au loc alegeri pentru Senatul SUA

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

   Foto: Arhivă.

În statul american Georgia au loc alegeri pentru Senatul Statelor Unite, care ar putea schimba în favoarea democraților configurația politică a acestui for.

Democrații, al căror reprezentant Joe Biden, a câștigat președinția țării, controlează deja Camera Reprezentanților.

Alegerile pentru Senat din Georgia se repetă, întrucât prima oară, în noiembrie, diferența dintre candidați a fost prea mică pentru a putea fi proclamat un învingător.

Reporter: Doina Săiciuc - Alegătorii din Georgia vor decide, practic, astăzi care dintre cele două partide, republican sau democrat, va deţine controlul asupra Senatului Statelor Unite.
 
Georgia, un stat tradițional conservator, a votat în noiembrie pentru prima dată din 1992 încoace pentru a trimite un președinte democrat la Casa Albă.
 
Dacă unul din cei doi republicani, care își apără locurile din Senatul Statelor Unite, va câștiga în fața rivalului său democrat, Partidul Republican va menține o mică majoritate în Senat. Liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, ar avea astfel puterea de a bloca inițiativele lui Joe Biden, care va deveni la 20 ianuarie președintele Statelor Unite.
 
Dacă ambii democrați ar câștiga în alegerile de astăzi, numărul republicanilor și al democraților din Senat ar deveni egal, 50 și 50, ceea ce i-ar conferi viitoarei vicepreședinte a Statelor Unite, Kamala Harris, puterea votului decisiv. Ieri, președintele ales Joe Biden a făcut campanie în Atlanta pentru cei doi candidați democraţi.
 
Joe Biden: Georgia, întreaga națiune se uită acum la tine. Puterea este în mâinile voastre. Sunteți un stat care poate decide nu numai cursul următorilor patru ani, ci pe cel al unei întregi viitoare generații.
 
(PH)

Etichete GeorgiaSUASenatul SUA(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live