Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

13 Mai 2020
Vizualizari: 237
Comentează add

Specialiştii spun că epidemia nu va cunoaşte o perioadă de linişte nici în lunile de vară şi cu atât mai puţin spre sfârşitul anului

În Statele Unite se discută momentul relaxării măsurilor anti-COVID-19

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

 

"Nu exista nicio îndoială, nici în cele mai bune circumstanţe, că atunci când retragi restricţiile coronavirus vei vedea câteva noi cazuri apărând" - a prevenit ieri, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, doctorul Anthony Fauci, în audierea video din Comitetul pentru sănătate şi educaţie al Senatului, controlat de republicanii. 

 Anthony Fauci: "Ceea ce noi am elaborat este un plan cadru de redeschidere în siguranţă a Americii şi sunt câteva repere de revizuire, în primul rând a dinamicii răspândirii noului coronavirus într-o anumită regiune, stat, oraş sau arie. Acest fapt va determina viteza şi ritmul în care fiecare din ele intră în faza redeschiderii, aşa că îngrijorarea mea şi, am fost foarte persistent în ea, este aceea că ar putea exista o situaţie în care dinamicile răspândirii virusului nu au înregistrat o reducere graduală într-o perioadă de 14 zile, care să permită intrarea în prima fază a redeschiderii.

Ar putea exista situaţia ca, ignorând acestea, să se intre direct în faza a doua şi a treia. Mi-am exprimat îngrijorarea că dacă anumite arii, state, oraşe sar peste diferitele recomandări şi deschid prematur, fără a avea capacităţile pentru a răspunde eficient, vom începe să vedem creşteri ale numărului cazurilor care ar putea conduce la epidemii. De aceea am fost foarte clar în mesajul meu, încercaţi cât mai mult posibil să urmaţi recomandările experţilor în sănătate care au fost profund gândite". 

Senatoarea democrată Patty Murray l-a întrebat pe primul expert în boli infecţioase al Americii: "Înseamnă că dacă o comunitate, un stat sau o regiune nu urmează direcţiile experţilor consecinţele ar putea fi cumplite". 

Doctorul Anthony Fauci i-a răspuns: "Consecinţele pot fi cu adevărat serioase".   

Anthony Fauci a mai arătat că numărul celor ucişi de COVID-19 este probabil mai mare decât cel oficial de 80.000. El a  adăugat că virusul nu va dispărea la toamnă sau la iarnă, contrazicându-l astfel implicit pe preşedintele Trump, care nu mai departe decât săptămâna trecută spunea că virusul va dispărea şi fără un vaccin. 

"Este un virus foarte contagios" - a spus doctorul Fauci- adăugând: "este probabil că virusul va există undeva pe această planetă şi va reveni probabil la noi".

Fauci s-a declarat optimist cu prudenţă în legătură cu dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus: "Este mai probabil că el va fi dezvoltat într-un an sau doi, decât că nu va fi. 

S-ar putea să vă reamintiţi că am spus în această comisie, în luna ianuarie, că va dura un an până la 18 luni dacă vom avea succes în dezvoltarea unui vaccin. La 11 ianuarie, boardul cercetătorilor în vaccinuri s-a întâlnit pentru a dezvolta un plan. La 14 ianuarie a început dezvoltarea oficială a unui vaccin. 62 de zile mai târziu ne aflăm acum în prima fază a testelor clinice cu două doze.

Dacă vor fi sigure pe animale prima fază va intra direct în faza a doua şi a treia către sfârşitul primăverii sau începutul verii şi sperăm să aflăm dacă vaccinului  este unul este unul de succes la sfârşitul toamnei sau începutul iernii.

Sunt câteva probleme importante în ce priveşte dezvoltarea vaccinului COVID-19. Avem multe vaccinuri candidate. Sper să avem multiple vaccinuri câştigătoare. Este important, pentru că va fi bine pentru accesibilitatea globală dacă vom avea mai mult decât un singur vaccin candidat câştigător.

Trebuie să previn însă că există, de asemenea, posibilitatea consecinţelor negative. Anumite vaccinuri ar putea consolida efectele negative ale infecţiei". 


Etichete CovidAnthony FauciPatty Murrayvaccinvirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live