Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Aprilie 2019
Vizualizari: 702
Comentează add

Cel puţin 290 de oameni au murit în atentatele de duminică şi alţi peste 500 au fost răniţi.24 de suspecţi au fost arestaţi, iar autorităţile bănuiesc legături cu Al-Qaeda şi ISIS.

În Sri Lanka este stare de urgenţă şi sunt interdicţii de circulaţie

radiojurnal

  Foto: Arhiva/ LAKRUWAN WANNIARACHCHI / AFP

În Sri Lanka este stare de urgenţă şi sunt interdicţii de circulaţie, după atentatele devastatoare care au provocat moartea a cel puţin 290 de persoane şi rănirea altor peste 500.
 
Atentatele nu au fost revendicate, dar suspiciunile se îndreaptă spre grupările islamiste care acţionează pe mica insulă majoritar budistă situată în sud-estul Indiei.
 
Până acum au fost arestaţi 24 de suspecţi. Autorităţile cred că au avut legături cu reţele teroriste precum Al-Qaeda sau aşa numitul Stat Islamic, dat fiind planul de realizare sofisticat al atacurilor.
 
Potrivit Reuters, Departamentul de Stat american transmisese un avertisment de călătorie că grupări teroriste plănuiau posibile atacuri în Sri Lanka, avertisment care însă nu ar fi fost luat în seamă de autorităţi.
 
Guvernul s-a dezvinovăţit ieri afirmând că, în urma unei rupturi a relaţiilor cu preşedintele ţării, premierul a fost ţinut departe de informările serviciilor secrete.

Etichete Sri Lankastare de urgenţăinterdicţii de circulaţieAl-QaedaStat Islamic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live