Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1055
Comentează add

Peste 80 sunt încă în stare critică şi gravă, iar un pacient a fost externat - indică ultimul bilanţ al medicilor.

În spitale mai sunt 133 de răniţi în incendiul de la clubul "Colectiv"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

133 de răniţi în incendiul de la clubul "Colectiv" mai sunt internaţi în spitalele din Capitală.

Peste 80 sunt încă în stare critică şi gravă, iar un pacient a fost externat - indică ultimul bilanţ al medicilor.

Reporterul Marilena Frâncu a urmărit situaţia din spitalele Floreasca şi Universitar şi a transmis ultimele informaţii despre cei internaţi acolo.

Nu sunt modificări majore la Spitalul Floreasca, unde au rămas în continuare internaţi la terapie intensivă 14 pacienţi, şase în stare critică şi opt în stare gravă.

Medicii ne spuneau că la pacienţii cu arsuri mari, complicaţiile pot apărea din ziua a cincea, când ţesutul pulmonar distrus de agresiunea termică este invadat septic şi se pot infecta căile respiratorii.

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că până acum nu a fost nevoie să fie chemaţi medici din ţară, dar sunt pregătite să vină la Bucureşti câteva echipe, în cazul în care se va impune suplimentarea resursei umane.

Există şi două echipe de medici venite din Israel şi Turcia, care lucrează împreună cu medicii români, iar din punct de vedere al rezervei de sânge, ministrul Bănicioiu a precizat că nu sunt probleme.

Oamenii pot dona la Centrul de Transfuzii din strada Caracaş şi la centrele din Spitalele Fundeni, Militar şi Universitar, dar sunt sfătuiţi să o facă de săptămâna viitoare.

De la Spitalul Universitar nu avem informaţii noi până la această oră.

Ultimele date indicau nouă pacienţi în stare critică staţionară. În schimb, o informaţie de ultimă oră: la Spitalul Elias, situaţia s-a înrăutăţit, din cei zece pacienţi aflaţi în terapie intensivă cu doi intubaţi şi ventilaţi, încă un pacient a trebuit să fie intubat şi ventilat mecanic din cauza deteriorării performanţelor respiratorii.

Reporterii RRA mai transmit că starea a şase dintre pacienţii de la secţia de terapie intensivă a Spitalului Militar este în continuare critică, iar medicii spun că evoluţia lor este destul de imprevizibilă.

Şi la Spitalul Bagdasar Arseni mai sunt 15 persoane în stare critică şi gravă, după ce starea unui rănit aflat în terapie intensivă s-a agravat.

La Spitalul de Arşi mai sunt internaţi 27 de oameni - 13 în stare critică şi gravă.

32 de persoane au murit în tragedia de vineri seară.


Etichete incendiu in clubrăniţi în incendiul de la clubul ColectivspitalClub colectivspitalul floreascaspitalul universitarpacientimediciministrul sanatatiitransfuzii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live