Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

8 Octombrie 2020
Vizualizari: 379
Comentează add

În Spania se vor redeschide discotecile, cluburile şi barurile de noapte

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 Madrid. Foto: Annamaria Damian.

În Spania, guvernul regional de la Madrid plănuiește să permită redeschiderea discotecilor și a cluburilor de noapte, grav afectate de criza economică adusă de pandemie, numai că vor putea funcționa doar până la ora 23:00 seara, în condiții stricte, cu reducerea la 50% a capacității.

Corespondenţă din Madrid - Reporter: Annamaria Damian - Guvernul regional a anunțat că, începând din 15 octombrie, discotecile, cluburile și barurile de noapte vor putea deschide cu orarul impus restaurantelor, până la 23:00 seara. Aceste localuri au fost închise pentru evitarea răspândirii bolii COVID-19 la sfârșitul lunii august.
 
Condițiile pentru primirea acestei licențe speciale de funcționare vor fi cele impuse a restaurantelor, care au restricții de capacitate atât pe terasă, cât și în interior. Patronii localurilor de noapte au ieșit de mai multe ori în stradă cerând  autorităților să permită funcționarea chiar și cu restricții.
 
Madridul avea înainte de pandemie o viață de noapte efervescentă, cu discoteci și baruri deschise până în zori zilei, chiar și în timpul săptămânii. Acum, restaurantele se adaptează la noile restricții și își instalează surse de căldură pe terase pentru a putea oferi servicii clienților și în perioada friguroasă care se apropie.
 
Orarul, însă, este o problemă, deoarece spaniolii obișnuiesc să meargă la cină foarte târziu, după ora 22:00, oră la care, potrivit noilor restricții, restaurantele nu mai pot primi niciun client.
 
În plus, multe localuri au fost nevoite să își închidă porțile definitiv din cauza pandemiei, în special cele care nu au terase.
 
(PH)

Etichete SpaniaMadridcluburibaruri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live