Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Martie 2016
Vizualizari: 934
Comentează add

Spania: liderii partidelor socialist şi Podemos au decis să reia dialogul pentru formarea guvernului.

În Spania se reia dialogul pentru formarea guvernului

radiojurnal

Liderul Partidului Socialist, Pedro Sánchez Pérez-Castejón. Foto: facebook.com/pedro.sanchezperezcastejon.

Realizator: În Spania, liderii partidelor socialist şi Podemos au decis astăzi să reia dialogul pentru formarea guvernului. După discuţii care au durat mai bine de două ore, liderul socialist a anunţat că Spania este astăzi mai aproape de formarea guvernului decât de repetarea alegerilor. Din Madrid transmite corespondenta noastră Ana Maria Damian.

Reporter: Liderul Partidului Socialist, Pedro Sanchez, desemnat de rege să încerce formarea unui guvern, a anunţat că şeful partidului Podemos, Pablo Iglesias, şi-a schimbat atitudinea şi pare dispus să negocieze.

Sanchez a subliniat că punctele comune ale celor două formaţiuni sunt dorinţa de a nu repeta alegerile generale şi de a nu lăsa Partidul Popular să continue să guverneze. Secretarul general al Partidului Podemos, Pablo Iglesias, a anunţat după reuniune că este dispus să nu facă parte din echipa de guvern, dacă prezenţa sa provoacă probleme în tabăra socialiştilor.

În privinţa acordului dintre Partidul Socialist şi liberalii de la Ciudadanos, principala problemă între liderii care s-au reunit astăzi, Pablo Iglesias consideră că nu ajută la formarea guvernului. Partidele parlamentare mai au timp să negocieze până la sfârşitul lunii aprilie.

În cazul în care nu se ajunge la un acord pentru formarea guvernului, şeful statului, regele Felipe al VI-lea trebuie să dizolve parlamentul la 2 mai şi să convoace alegeri generale pentru 26 iunie.


Etichete Spaniapartidul socialistPodemosformarea guvernului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live