Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

9 Noiembrie 2020
Vizualizari: 119
Comentează add

În Spania, restricţiile dure impuse în nordul ţării încep să dea roade

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 Madrid. Foto: Annamaria Damian.

În Spania, restricţiile dure impuse în nordul ţării încep să dea roade, cu număr mai mic de cazuri raportate în ultima perioadă. Şi urmând exemplul de acolo, şi cea mai populată regiune, Andaluzia, cu 8,4 milioane de locuitori, se pregăteşte să închidă activităţile economice neesenţiale. Transmite corespondenta noastră Annamaria Damian:

Reporter: În așteptarea datelor privind cazurile de la sfârșitul săptămânii, care vor fi cunoscute spre seară, regiunea Andaluzia se pregătește, de la miezul nopții, să aplice noul plan de restricții.
 
De la ora 18:00, zilnic, timp de două săptămâni, se vor închide toate activitățile neesențiale.
 
În provincia Granada, măsura este și mai dură și se aplică pe tot parcursul zilei. Autoritățile din regiune au transmis Guvernului Central că nu exclud necesitatea izolării populației la domiciliu,  dacă aceste restricții nu vor avea rezultatul așteptat.
 
Între timp, regiunule din nord, unde s-au impus măsuri stricte, încep să raporteze cazuri mai puține față de weekendul trecut, iar Castilia y Leon, cea mai întinsă regiune din Spania, a anunțat că prelungește cu două săptămâni interzicerea deplasărilor, închiderea restaurantelor și a centrelor comerciale, precum și a vizitelor la căminele de bătrâni.
 
Orașul autonom Ceuta a impus noi restricții, între care interzicerea călătoriilor în peninsulă.
 
Pentru a facilita accesul populației la măștile de protecție, principalul partid de opoziție, Partidul Popular, a anunțat că pregătește moțiuni în toate Parlamentele Regionale pentru scăderea taxei pe valoare adăugată aplicată măștilor.
 
Conservatorii doresc reducerea TVA de la 21% la 4%, urmând exemplul altor state din Uniunea Europeană, ca Franța, Italia, Germania sau Portugalia.
 
(PH)

Etichete Spaniarestrictiirezultate(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live