Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 16 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, Madrid

8 Martie 2019
Vizualizari: 349
Comentează add

Marşuri şi mitinguri de protest vor fi organizate în principalele oraşe ale ţării, pentru drepturi salariale egale cu ale bărbaţilor şi împotriva violenţei de gen

În Spania, marşuri şi mitinguri de protest de Ziua Internaţională a Femeii

annamaria-damian-madrid

 

Împotriva discriminării din motive de gen sau sex, împotriva violenţei de gen, pentru egalitatea salariilor, sunt câteva din revendicările pe care mii de femei îmbrăcate în tricouri de culoare violet le vor striga la proteste. 8 martie nu este doar o zi a marşurilor, ci şi a grevelor parţiale care au loc timp de 24 de ore. După ce anul trecut Spania a marcat 8 Martie cu unul dintre cele mai de anvergură proteste din istoria ţării, Federaţia Organizaţiilor Feministe anunţă acum o continuare a acestuia.

Guvernul socialist de la Madrid a anunţat că îşi reduce activitatea, în semn de solidaritate, cu un singur punct pe agendă: şedinţa săptămânală.

Partidul de stânga Podemos a transmis că sprijină greva şi mobilizările, în timp ce Ciudadanos spune că respectă dreptul fiecăruia de a participa sau nu la proteste.

Partidul Popular refuză să participe la acţiunile de 8 martie, considerând că partidele de stânga monopolizează convocarea la grevă şi la mitinguri, iar manifestele care vor fi citite sunt politizate.


Etichete 8 martieprotesteSpaniaPodemosCiudadanosFederaţia Organizaţiilor Feministe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live