Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

13 Noiembrie 2020
Vizualizari: 443
Comentează add

Un expert spaniol în sănătate publică de la Universitatea Harvard spune că sărbătorile din această iarnă nu pot fi normale, ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic.

În Spania, Crăciunul va fi o sărbătoare în izolare

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Mai multe ţări europene avertizează că este prea devreme pentru planificarea călătoriilor de Crăciun, din cauza numărului în creștere al cazurilor de coronavirus, la nivelul întregului continent.

În Suedia li s-a spus oamenilor să se pregătească pentru eventuale restricții de circulație pe timpul vacanței, iar autoritățile din Irlanda și Franța afirmă că încă nu pot recomanda aranjamente de călătorie.

Şi în Spania, unde presiunea pe spitale este în creștere, Crăciunul va fi o sărbătoare în izolare.

Reporter: Annamaria Damian - Spania a înregistrat zilnic, în aceste zile, aproximativ 20.000 de cazuri noi de COVID-19, toate regiunile cu excepția Insulelor Canare și parte din Baleare fiind afectate de restricții severe. 

Directorul Centrului de Alerte și Urgențe Sanitare, dr. Fernando Simon: Sunt numere mult peste obiectivele noastre și care depășesc rangul de risc mare stabilit de noi, de Uniunea Europeană şi în lume. Suntem într-o situaţie rea.

Reporter: Fernando Simon nu exclude necesitatea izolării la domiciliu pentru întreaga populație, deși a precizat că dacă s-ar aplica toate măsurile prevăzute în actualul decret al stării de urgență situația ar fi similară unei carantine generale. Obiectivul autorităților spaniole este controlarea epidemiei de COVID înainte de Crăciun.

Un expert spaniol în sănătate publică de la Universitatea Harvard spune că sărbătorile din această iarnă nu pot fi normale, ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic.

"Mersul la cumpărături și la petreceri sunt excluse în acest an, deoarece încă mor foarte mulți oameni din cauza virusului SARS-CoV-2. Așa că, dacă populația nu este conștientă că trebuie să stea acasă de Crăciun, Spania va avea și în ianuarie extrem de multe infectări", a mai afirmat profesorul Elvis Garcia.


Etichete (ii)spaniacraciunizolare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live