Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

21 Mai 2020
Vizualizari: 162
Comentează add

A fost prelungită starea de urgență cu interzicerea deplasărilor între provincii, iar purtarea măștii inclusiv pe stradă este de astăzi obligatorie.

În Spania a fost prelungită starea de urgenţă

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Spania a înregistrat a patra zi consecutivă în care numărul deceselor a coborât sub 100.

A fost prelungită starea de urgență cu interzicerea deplasărilor între provincii, iar purtarea măștii inclusiv pe stradă este de astăzi obligatorie.

Aproape 40% din cei 95 de morți au fost raportaţi de Barcelona. Potrivit Centrului de Urgențe și Alerte Sanitare, evoluția epidemiei este cea așteptată.

Masca de protecție devine obligatorie începând de joi, 21, mai chiar și în aer liber, iar experții recomandă folosirea, dacă distanța de securitate de 2 metri nu poate fi păstrată.

În regiunea Madrid au fost distribuite pentru toți beneficiarii cardului de sănătate prin farmacii măşti de protecție cu multiple utilizări.

Deși numărul îmbolnăvirilor scade și majoritatea regiunilor spaniole aplică în diverse faze planul de revenire la normal, Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgență până în 7 iunie, pentru a asigura interzicerea deplasărilor între provincii și a controla astfel transmiterea virusului. Spania este între țările cu cel mai ridicat număr de persoane decedate, aproximativ 28 de mii, și cu cei mai mulți infectați - peste 230.000.

(RS)


Etichete spania(RS)starea de urgentacoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live