Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

30 Iunie 2021
Vizualizari: 407
Comentează add

În Spania a crescut incidenţa infecţiilor cu SARS-CoV-2 în rândul tinerilor până în 30 de ani.

În Spania a crescut incidenţa infecţiilor cu SARS-CoV-2 în rândul tinerilor

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Comunidad de Madrid/ Annamaria Damian

În Spania a crescut incidenţa infecţiilor cu COVID în rândul tinerilor până în 30 de ani. În Insulele Baleare, unde există un focar extins, autoritățile au început să vaccineze tinerii peste 16 ani. 

Guvernul regional al Insulelor Baleare începe astăzi campania de vaccinare a adolescenților și tinerilor, după ce focarul de infecție cu coronavirus s-a extins din Mallorca în toate regiunile Spaniei. Referindu-se la accelerarea imunizării, premierul Pedro Sánchez a anunțat, în Parlament, cu puțin timp în urmă.

Pedro Sánchez: Vă anunţ că în săptămâna care începe cu data de 19 iulie vom ajunge la 25 de milioane de persoane cu schema de vaccinare completă. 

Potrivit Centrului de Alerte și Urgențe Sanitare, creșterea cazurilor de COVID în rândul tinerilor nu are legătură cu varianta Delta a coronavirusului, ci cu faptul că majoritatea tinerilor nu a fost încă imunizați.

Datele Ministerului Sănătății de la Madrid arată că cele mai multe cazuri apar în grupele de vârstă sub 30 de ani și scade numărul infecțiilor în grupele de vârstă peste 60 de ani, care sunt în marea lor majoritate imunizate.

Vestea bună este că, deși incidența în rândul tinerilor este cea mai ridicată, nu crește letalitatea, numărul deceselor fiind foarte scăzut.


Etichete (ii)spaniavaccinincidentacovidtineret

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live