Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 17 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

28 Aprilie 2019
Vizualizari: 407
Comentează add

Deocamdată sunt doar două bănci care folosesc această facilitate, dar se speră ca până la sfârşitul anului, numărul lor să crească.

În sistemul de plăți instant ”sunt așteptate noi bănci”

iulian-olescu

De săptămâna aceasta a fost implementat în România sistemul de plăţi instant între bănci.

Deocamdată sunt doar două bănci care folosesc această facilitate, dar se speră ca până la sfârşitul anului, numărul lor să crească.

Practic, o persoană care realizează o plată în acest sistem va avea siguranța că într-un interval de timp de aproximativ 10-15 secunde beneficiarul plății va avea banii în cont.

Deocamdată s-au înrolat în sistemul de plăți instant numai două bănci din ţara noastră, respectiv CEC Bank și Banca Transilvania, însă Sabin Carantină, directorul general al Transfond, societatea care a dezvoltat serviciul în colaborare cu băncile comerciale spune că până la finalul anului numărul instituțiilor de credit participante va crește la 5, printre ele urmând să se afle și BCR.

Sabin Carantină: Urmare a discuţiilor pe care le-am avut, etimăm ca ei să intre în sistem în septembrie, început de octombrie. De asemenea, mai sunt şi alte două bănci, de dimensiuni mai mici, dar din punctul nostru de vedere, dacă vom avea cinci bănci în cursul acestui an, este suficient, dar participarea BCR, alături de Banca Transilvania şi CEC va stimula cu siguranţă şi celelalte bănci să vină în sistem.

De plăţi instant vor putea beneficia acei utilizatori care realizează transferuri de bani între două bănci înrolate deja în sistem, un alt avantaj fiind acela că plăţile vor putea fi făcute 24 de ore din 24, 7 zile din 7, deci și în afara orelor actuale de program pentru procesarea plăților./gpodea

 

Etichete banciinstant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live