Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

21 Iulie 2020
Vizualizari: 243
Comentează add

În Rusia, medicii au dezvoltat un vaccin contra noului coronavirus, care ar putea ajunge în spitale și farmacii chiar de luna viitoare.

În Rusia, medicii au dezvoltat un vaccin contra noului coronavirus

alexandru-beleavski

    Foto: Arhivă.

Sunt tot mai multe semnale încurajatoare despre posibilitatea de a avea un vaccin în viitorul apropiat, fiind avansate testele realizate de cercetătorii din Marea Britanie, Germania și China. Şi în Rusia, medicii au dezvoltat un vaccin contra noului coronavirus care ar putea ajunge în spitale și farmacii, chiar de luna viitoare. Toți participanții la testele clinice au dezvoltat anticorpi și au fost externați - spun autoritățile de la Moscova, care resping informațiile publicate de Bloomberg, potrivit cărora sute de oficialități şi milionarii ruși ar fi fost vaccinați, în faza experimentală. Are detalii corespondentul nostru în Rusia, Alexandru Beleavski.

Reporter: Vaccinul anti-COVID-19 sintetizat de Centrul ,,Nikolai Gamaleia,, din Moscova, centrul de cercetări în domeniul epidemiologiei și microbiologiei, se află în etapa finală a testelor clinice din faza a doua - a precizat astăzi ministrul rus al sănătății, citat de Ria Novosti. După încheierea lor se va decide dacă vaccinul va fi omologat.

Anterior, realizatorii preparatului au anunțat că speră ca acesta să fie lansat în circuitul public, la mijlocul lunii august. Vaccinul este testat clinic pe mai multe zeci de voluntari la Universitatea de Medicină ,,Secenov,, şi Spitalul Militar Central Burdenko din Moscova, ambele anunțând ieri, respectiv astăzi, că toți voluntarii au dobândit imunitate, ultimele grupe fiind externate ieri. Cât de mult va dura imunitatea, se va constata în faza următoare, după înregistrarea preparatului și vaccinarea și monitorizarea unui număr mare de persoane - au precizat specialiștii de la Universitatea ,,Secenov,,.

Pe de altă parte, autoritățile ruse au dezmințit afirmațiile Agenției Bloomberg că mai multe sute de reprezentanți elitei ruse s-ar fi vaccinat deja. Fostul medic sanitar-şef al Rusiei, Ghennadi Onisenko, în prezent deputat, a precizat că personal, cunoaşte un om de afaceri, cu numeroase afecțiuni, care pentru a-și continua businessul, s-a vaccinat, ca voluntar.


Etichete (ii)vaccinrusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live