Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Ianuarie 2021
Vizualizari: 328
Comentează add

Încă 150.000 de doze de vaccin anti-COVID sunt așteptate să ajungă astăzi în România.

În România vor mai ajunge încă 150.000 de doze de vaccin

radiojurnal

 

Încă 150.000 de doze de vaccin anti-COVID sunt așteptate să ajungă astăzi în România.
 
Dacă termenele de livrare vor fi respectate, până la sfârșitul lunii, în țară, vor intra 600.000 de doze.
 
Ritmul de vaccinare este în creștere și se apropie de cel estimat de autorități - 20.000 de persoane vaccinate pe zi.
 
Prima fază a campaniei vizează 250.000 de persoane și se desfășoară fără probleme deosebite.
 
Reporter: Nicoleta Stoian - Până acum au fost vaccinate peste 41.000 de persoane angajate în sistemul sanitar românesc și au fost irosite doar 87 de doze, ceea ce intră la capitolul "pierderi asumate", spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.
 
Rugat să comenteze situația din Slobozia, unde dozele repartizate centrelor de vaccinare au fost livrate în cutii de pizza,
Valeriu Gheorghiță a declarat că important este ca în timpul transportului să se mențină constantă temperatura la care trebuie depozitate vaccinurile.
 
Valeriu Gheorghiţă: Cred că acest lucru nu are legătură cu siguranța în care sunt transportate. Este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul inițial. Importante este să se respecte lanțul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice cu data /.../ care monitorizează în permanență temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este o datorie a noastră de a asigura condițiile lanțului de frig.
 
Reporter: Şi la Călărași au fost livrate ieri, în cutii de pizza, 160 de doze aduse de la București. Reprezentanții Centrului de Vaccinare de la Spitalul TBC Călărași au explicat că vaccinurile au fost păstrate la temperatura optimă. Pe de altă parte, autoritățile speră ca treptat ritmul vaccinării să crească și mai mult și să ajungă chiar la 150.000 de persoane pe zi. Totul depinde însă de ritmul de livrare a dozelor.
 
Valeriu Gheorghiţă: Ceea ce se încearcă la momentul actual este o accelerare a calendarului de livrare a dozelor de vaccin prin negocieri la nivelul Comisiei Europene. România face parte dintr-un demers european. România va primi procent pe o rată a 4,3% din numărul de doze contracte la nivelul Comisiei Europene, doze care se pot suplimenta în funcție de contractele încheiate de Comisia Europeană. 
 
(PH)

Etichete vaccindozecampanie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live