Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nucu Jalea

3 Februarie 2018
Vizualizari: 2279
Comentează add

Funcționează toate instalațiile importante pe cablu și se schiază pe toate pârtiile din Masivul Postăvaru, doar câteva secțiuni ale lor fiind închise din cauza lipsei zăpezii.

În Poiana Brașov se schiază în condiții bune

nucu-jalea

Arhivă Foto: Adrian Marchis.

În acest week-end în Poiana Brașov se schiază în condiții bune iar stratul de zăpadă care a avut puțin de suferit în urma temperaturilor, măsoară între 50 și 100 de centimetri.

Temperaturile diurne se anunță să fie pozitive cu toate că cerul este înnorat și este ceață.

Funcționează toate instalațiile importante pe cablu și se schiază pe toate pârtiile din Masivul Postăvaru, doar câteva secțiuni ale lor fiind închise din cauza lipsei zăpezii.

Administratorii domeniului schiabil vă roagă să respectați semnificația indicatoarelor "ZONĂ INCHISĂ" și să nu vă aventurați pe ele, deoarece riscul de accidentare este unul considerabil.

Pentru siguranța dumneavoastră purtați cască si protecție de coloană, alegeți-vă nivelul de dificultate al pârtiei in funcție de pregătirea fizică și tehnică pe care o aveți și adaptați viteza condițiilor meteo si fluxului de schiori de pe pârtie.

Regulament pentru pârtii

Pentru că a început vacanța copiilor și numărul lor va crește semnificativ pe pârtiile din Poiana Brașov, Serviciul Public Local Salvamont Brașov face următoarele recomandări:


Pentru a beneficia de o experiență placută pe pârtie, pentru a învăța corect, dar mai ales pentru a fi in siguranță, apelați întotdeauna la serviciile unui instructor AUTORIZAT.


Copii cu vârsta de până la 14 ani au obligativitatea purtării căștii de protecție.
Instructorii sau organizatorii de tabere, trebuie să știe că nu au voie să instruiască un grup mai mare de 6 copii o dată.


În cazul instructorilor cu grupuri să nu răsfire cursanții, să nu șerpuiască cu ei pe toata lățimea pârtiei si să lase în permanentă o trasă liberă pe care să poată fi depășiți. D

e asemenea este de evitat șerpuirea și în zonele foarte înguste ale pârtiei. În aceste zone se va merge in șir indian pe una dintre margini, lăsând în permanență o trasă pentru a putea fi depășiți.


Să nu staționeze pe mijlocul pârtiei sau in zonele cu vizibilitate redusă cum ar fi zonele de sub ruperile de pantă sau după curbe, unde ar putea fi greu observați de ceilalți schiori.


Să manifeste prudență și să respecte atât orarul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu, cât și ora de închidere a pârtiilor.

În Poiana Brașov, închiderea pârtiilor se face la 30 de minute după închiderea instalațiilor de transport pe cablu, mai ales în cazul grupurilor de începători.


Etichete partii de schipoiana brasovbrasovpostavaru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live