Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Aprilie 2022
Vizualizari: 313
Comentează add

Forţele ruse încearcă să dărâme rezistența ucraineană din Kreminna și din numeroase alte orașe din Lugansk, în efortul de a înainta către graniţele regiunilor Lugansk și Donețk.

În oraşul ucrainean Kreminna au început lupte de stradă

sergiu-stet

    Foto: Arhivă/ Anatolii Stepanov / AFP.

Forțele ruse au intrat în oraşul Kreminna, din estul regiunii ucraiene Lugansk, care a fost bombardat de mai multe săptămâni, pe fondul înaintării forţelor ruse către vest, în Donbas, a declarat un oficial ucrainean de rang înalt citat de Reuters.
 
"Rușii au intrat în Kreminna. Au început luptele de stradă", a scris Serhi Haidai, șeful administrației militare regionale din Lugansk, într-o scurtă postare pe Facebook, luni dimineață. El a adăugat că ruşii aduc cu ei "o cantitate imensă de echipamente. Ofensiva a început."
 
Forţele ruse încearcă să dărâme rezistența ucraineană din Kreminna și din numeroase alte orașe din Lugansk, în efortul de a înainta către graniţele regiunilor Lugansk și Donețk - obiectivul declarat al "misiunii militare speciale" a președintelui Vladimir Putin.
 
"Evacuarea este acum imposibilă", a spus Haidai. "Am planificat evacuarea, efectiv pe potecile forestiere, pentru ca oamenii să nu fie atacați. Însă peste noapte situația s-a schimbat. După ce luptele [au izbucnit] în oraș, este nerealist să luăm în considerare civilii rămaşi acolo", a precizat şeful administraţiei din Lugansk. El a adăugat că complexul sportiv Olympus din Kreminna "arde" și că incendiul acoperă acum o suprafață de 2.400 de metri pătrați.
 
"Echipele de salvare depun mari eforturi, pentru că este o pădure în apropierea centrului", a spus Haidai. Oficialul ucrainean a afirmat că două persoane au fost ucise şi alte patru rănite în oraşul Zolote, iar şapte persoane au fost scoase de dub dărâmăturile unei clădiri distruse în Rubijne.
 
Duminică seara, forțele ruse au tras în clădirea poliției din Lisiceansk, atac în urma căruia au fost răniţi şase poliţişti, a declarat Serhi Haidai, adăugând că bombardamentele continuă. Potrivit agenţiei de presă Reuters, care citează un mesaj publicat pe Telegram de Serhi Haidai, patru persoane au fost ucise în timp ce încercau să părăsească oraşul Kremina cu maşina. Reuters nu poate confirma independent această informaţie.

Etichete KreminnaUcrainaatacDonbasLuganskDonețk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live