Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Stelian Radu-Cacuci, Oradea

27 Octombrie 2020
Vizualizari: 370
Comentează add

În Oradea, de astăzi, masca de protecție este obligatorie, atât în interior cât și în spațiile deschise, după ce în oraș se aplică scenariul roșu.

În Oradea, masca de protecție devine obligatorie

stelian-radu-cacuci-oradea

Foto: Arhivă/Stelian Radu Cacuci

În Oradea, de astăzi, masca de protecție este obligatorie, atât în interior cât și în spațiile deschise, după ce în oraș se aplică scenariul roșu pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Măsura a fost luată ca urmare a incidenței COVID-19 care a depășit trei cazuri la mia de  locuitori. Între timp, la Spitalul Municipal din Oradea, toate paturile secției ATI sunt ocupate, însă responsabilii locali spun că anticipau această situație și au luat măsuri.  

Toate cele 24 de paturi de la secția de terapie intensivă a Spitalului Municipal din Oradea, spital destinat cazurilor de COVID, sunt ocupate. Conducerea unității medicale a prevăzut la timp această aglomerare, astfel că o rezervă de 10 paturi, dotată cu ventilatoare și cu monitoare, va fi activată în două-trei zile.

Singura problemă de rezolvat este personalul medical aferent - spune doctorul Ovidiu Burtă, director medical al spitalului municipal orădean.

Ovidiu Burtă: Se va ajunge la un total de 34 de paturi. Singurul impediment este personalul. Am făcut rost şi de încă cinci medici, 20 de asistente și 10 infirmiere care să acopere o linie de gardă pentru aceste 10 paturi care se adaugă la secția de terapie intensivă.


Etichete (ii)oradeascenariurosu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live