Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu

15 Martie 2017
Vizualizari: 683
Comentează add

Prognoza sondajelor arată acum că Partidul Liberal, partidul lui Mark Rutte, va câştiga cele mai multe locuri în Parlament şi nu Partidul pentru Libertate al lui Geert Wilders.

În Olanda, 13 milioane de alegători sunt aşteptati la urne

claudia-marcu

13 milioane de alegători olandezi sunt aşteptaţi astăzi la urne. Formaţiunile favorite sunt, potrivit sondajelor, Partidul Liberal al premierului Mark Rutte şi Partidul pentru Libertate, condus de liderul de extremă dreapta Geert Wilders, precum şi Creştin Democraţii şi Ecologiştii.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 7:30, ora locală şi foarte repede s-au format cozi la secţiile din gări, pentru că sunt organizate secţii de votare în 60 de gări în toată ţara.

Dimineaţă, timpul de aşteptare era de aproape 30 de minute şi după doar trei ore, prezenţa la vot era de 15%, cu 2% mai mare decât în urmă cu patru ani, în 2012, la aceeaşi oră.

Sunt locuri în ţară însă în care prezenţa la vot la ora 11:00 era de 35%.

Dezbaterea de aseară, ultima confruntare pentru liderii principalelor partide politice, a fost urmărită de 3,3 milioane de telespectatori, aproape dublu faţă de 2012.

Toate aceste cifre arată cât de importante sunt alegerile pentru olandezi, dar şi pentru Europa. Alegerile din Olanda dau tonul alegerilor în Europa.

Premierul Mark Rutte se uită la aceste alegeri ca la sferturile de finală împotriva populismului. O înfrângere a lui Wilders îi va descuraja probabil pe populiştii din Franţa şi Germania - semifinala şi finala, cum le-a numit Mark Rutte.

Prognoza sondajelor de opinie arată acum că Partidul Liberal, partidul lui Mark Rutte, va câştiga cele mai multe locuri în Parlament şi nu Partidul pentru Libertate al lui Geert Wilders.


Etichete Olandaurnealegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live