Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Februarie 2021
Vizualizari: 121
Comentează add

În Marea Britanie scade numărul infectărilor cu noul coronavirus.

În Marea Britanie scade numărul infectărilor cu noul coronavirus

radiojurnal

 Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940

În Marea Britanie situația se îmbunătățește vizibil, pe fondul campaniei de vaccinare, dar autoritățile mențin cele mai severe restricții și atrag atenția că nu este momentul ca oamenii să fie relaxați.

Aura Neag transmite din Londra: "Pentru prima dată în ultimele patru luni și jumătate, Marea Britanie a intregistrat mai puțin de 10.000 de infectări pe zi. Numărul celor infectați scade de la o săptămână la alta, la fel și numărul deceselor. Ieri au fost raportate 230 de decese, semnificativ mai puțin decât acum o săptămână. Aceste cifre încurajatoare au loc în contextul succesului campaniei de vaccinare în masă și a restricțiilor foarte severe. Maria Britanie a vaccinat peste 15 milioane de persoane, din categoriile cele mai vulnerabile. Premierul Boris Johnson spune că, în ciuda acestor progrese, nu este momentul ca oamenii să fie relaxați. El a cerut britanicilor să fie optimiști, dar să rămână precauți.


Boris Johnson: "Dorim ca acest lockdown să fie ultimul. Dorim ca progresul să fie precaut, dar și ireversibil. Așa încât, vă rog să continuați să stați acasă, protejând în acest fel sistemul național de sănătate și salvând vieți."

Săptămâna viitoare, Boris Johnson va anunța un posibil calendar de ridicare a restricțiilor și redeschiderea școlilor, majoritatea fiind închise de la jumătatea lunii decembrie. Prim-ministrul insistă însă că restricțiile vor fi ridicate treptat și precaut."


Etichete londra(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live