Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EXCELENTA LA EA ACASĂ Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Iulie 2021
Vizualizari: 205
Comentează add

În Marea Britanie, numărul infectărilor cu tulpina Delta a coronavirusului continuă să crească îngrijorător.

În Marea Britanie, numărul infectărilor este în creştere

radiojurnal

Foto: Arhivă.

În Marea Britanie, numărul infectărilor cu tulpina Delta a coronavirusului continuă să crească îngrijorător şi ar putea ajunge în doar câteva săptămâni la 100.000 de cazuri pe zi.

Acest lucru nu va avea nici un impact asupra ultimelor relaxări ce urmează să intre în vigoare în a doua parte a acestei luni întrucât - susţin autorităţile - vaccinarea populaţiei oferă protecţia necesară.


Corespondenţă din Londra - Reporter: Aura Neag - Marea Britanie urmează să ridice ultimele restricții în 19 iulie, când purtarea măştii în interior nu va mai fi obligatorie. Guvernul de la Londra va confirma această decizie săptămâna viitoare, însă toate semnalele de până acum arată că restricțiile vor fi ridicate chiar dacă numărul infectărilor cu tulpina Deltă a virusului continuă să se dubleze în Marea Britanie la fiecare nouă zile.


Sajid Javid, ministrul sănătății: Înainte să ajungem în 19 iulie, ne așteptăm ca numărul infectărilor să se dubleze şi să ajungă la 50 de mii de cazuri pe zi. Pe măsură ce relaxăm și intrăm în plină vară, ne așteptăm ca numărul infectărilor să crească semnificativ și să ajungă chiar la 100 de mii de cazuri pe zi.


Reporter: Sajid Javid spune că succesul campaniei de imunizare în masă face aceste relaxări posibile, întrucât vaccinurile folosite oferă o protecție semnificativă împotriva îmbolnăvirii severe cu noul virus. Domnul Javid, care a preluat funcția de ministru al sănătății de doar câteva zile, a mai anunțat că persoanele sub 18 ani și cele complet imunizate nu mai trebuie să intre în izolare după contactul cu o persoană infectată. Ministrul sănătății britanic declară că restricțiile nu pot fi acceptate la infinit și că oamenii trebuie să învețe să trăiască cu coronavirusul.

 

Etichete londracazuri(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live