Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Mai 2022
Vizualizari: 425
Comentează add

În Marea Britanie, conservatorii premierului Boris Johnson au suferit înfrângeri în alegerile locale și parțiale pentru Parlament.

În Marea Britanie, conservatorii au suferit înfrângeri în alegerile locale

florin-lepadatu

  Foto: wikipedia

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - În Marea Britanie, conservatorii premierului Boris Johnson au suferit înfrângeri în alegerile locale și parțiale pentru Parlament.

La Londra și în Scoția, rezultatele parțiale arată că în zonele puternic pro-Brexit, conservatorii își mențin avantajul.

O surpriză se prefigurează și în Irlanda de Nord, unde republicanii din Sinn Féin sunt favoriți.


Reporter RRA, Aura Neagu: ”Partidul laburist de opoziție a reușit să câștige trei consilii mari din Londra. Westminster, chiar în inima capitalei britanice, unde își are sediul Parlamentul și Guvernul. /.../, o zonă afluentă, condusă neîntrerupt de conservator din 1964, și /.../, câștigată pentru prima dată de opoziție. Pierderi grele în alegerile locale sunt așteptate pentru conservatori și în Scoția, unde Boris Johnson este extrem de nepopular. Rezultatele parțiale ale alegerilor locale arate că în restul țării, în general, conservatorii nu au pierdut consilii mari. Analiștii remarcă faptul că în zonele puternic pro-Brexit, conservatorii continuă să câștige. Cum mult interes sunt așteptate și rezultatele alegerilor parlamentare, de această dată din Irlanda de Nord. După Brexit, Irlanda de Nord a continuat să urmeze regulile Uniunii Europene și a introdus în schimb o graniță comercială cu restul Regatului Unit. Acest lucru a creat tensiuni majore și a readus în discuție unificarea celor două Irlande. Sondajele de dinaintea alegerilor indicau că pentru prima dată în istoria de peste o sută de ani a Irlandei de Nord, Sinn Féin, un partid naționalist care susține unificarea cu Republica Irlanda, va câștiga alegerile legislative. Rezultatele finale sunt așteptate mâine.”


Etichete londraUKmarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live