Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Martie 2018
Vizualizari: 420
Comentează add

În lumea întreagă, inclusiv în România, este sărbătorită Ziua Femeii, într-un an marcat de apariţia mişcării MeToo, demarată pentru a stopa abuzurile şi hărţuirea sexuală.

În lumea întreagă, inclusiv în România, este sărbătorită Ziua Femeii

radiojurnal

 

În lumea întreagă, inclusiv în România, este sărbătorită Ziua Femeii, într-un an marcat de apariţia mişcării MeToo, demarată pentru a stopa abuzurile şi hărţuirile sexuale împotriva lor. Femeile vor astfel să arate azi că trebuie să obţină mai multe drepturi.

Un top al UNESCO arată că numai 17% din totalul biografiilor publicate pe Wikipedia sunt dedicate personalităţilor feminine.

Pentru a schimba această situaţie, la Paris, un "maraton de editare" îi invită pe internauţi să creeze, să editeze şi să traducă pagini de pe Wikipedia, dedicate unor femei care au jucat un rol-cheie şi au avut contribuţii consistente în domenii precum educaţie, ştiinţă, cultură şi comunicare.     

În Marea Britanie, care marchează anul acesta împlinirea a 100 de ani de când femeile au câştigat dreptul de a vota, un flashmob va avea loc în faţa catedralei St. Paul din Londra.

Totodată, peste 60 de burse internaţionale de valori vor organiza ceremonii speciale, pentru a creşte gradul de conştientizare în legătură cu rolul pe care sectorul privat poate să îl joace în obţinerea egalităţii de gen.

Un studiu publicat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică relevă că femeile din fiecare ţară realizează în continuare mai multe munci neplătite, precum îngrijirea copiilor şi activităţi gospodăreşti, decât bărbaţii. 
 


Etichete ziua femeii8 martieUNESCO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live