Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

22 Octombrie 2020
Vizualizari: 320
Comentează add

Universitatea americană Johns Hopkins numără astăzi aproape 444.000 de noi cazuri, cel mai mare număr de până acum în 24 de ore.

În lume, numărul de noi cazuri zilnice de COVID-19 continuă să crească

laurentiu-vaduva

Foto: Gabriel Sava.

În lume, numărul de noi cazuri zilnice de COVID-19 continuă să crească.

Universitatea americană Johns Hopkins numără astăzi aproape 444.000 de noi cazuri, cel mai mare număr de până acum în 24 de ore.

Sunt și aproape 7.000 decese asociate noului coronavirus, un număr mai mic, însă, decât vârful de peste 10.000 pe zi înregistrat în această vară.

Europa pare să se confrunte cu cea mai mare creștere a numărului de cazuri din întreaga lume, numeroase țări anunțând cifre record.

Situația generată de pandemie la  nivel mondial a devenit foarte gravă, a declarat președintele Institutului de Supraveghere Sanitară, Robert Koch, din Germania, în condițiile în care prima economie a Europei a anunțat astăzi un nou record de 11.287 de îmbolnăviri zilnice.

Record de cazuri zilnice astăzi și în Austria - 2.435. Olanda a anunțat și ea recordul absolut de 9.271 de contaminării la 24 de ore.

Danemarca a ajuns tot astăzi la 760 de noi cazuri, mai mult ca niciodată de la începutul pandemie în această țară. Record și în Ungaria: 2.032.

Situația sanitară este gravă și în Croația, după cum a declarat astăzi guvernul țării, după ce s-a înregistrat noul record de 1.563 de noi contaminări zilnice.

Recorduri sunt și în Slovenia și în Bosnia.

Nu în ultimul rând, Bulgaria a raportat recordul de 1.472 de noi infecții zilnice.

Amintim că Polonia, Elveția, aproape întreaga Austrie și mari părți din Italia, inclusiv zonele Roma, Milano și Veneția, sunt considerate de Germania zone de mare risc.


Etichete (ii)bilantcovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live