Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Multi-Kulti Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 764
Comentează add

Noul preşedinte al Republicii Kazahstan, Kasîm-Jomart Tokaev, a declarat că unul dintre obiectivele sale principale ar fi menţinerea relaţiilor de prietenie cu Rusia.

În Kazahstan vor avea loc alegeri anticipate la 9 iunie 2019

sergiu-stet

 Expoziţia Mondială de la Astana, iulie 2017. Foto: Arhivă.

Preşedintele Republicii Kazahstan, Kasîm-Jomart Tokaev, a anunţat marţi, 9 aprilie, că în Kazahstan vor avea loc alegeri anticipate pe 9 iunie 2019, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
 
"Am luat decizia de a organiza alegeri anticipate în Kazahstan la 9 iunie 2019", a declarat preşedintele Republicii Kazahstan, Kasîm-Jomart Tokaev. Noul preşedinte al Republicii Kazahstan, Kasîm-Jomart Tokaev, a declarat că unul dintre obiectivele sale principale în funcţia de lider al ţării ar fi menţinerea relaţiilor de prietenie cu Rusia. 
 
Kasîm-Jomart Tokaev a efectuat miercurea trecută, 3 aprilie, prima sa vizită oficială în străinătate de la preluarea atribuţiilor prezidenţiale.
 
La data de 19 martie, fostul preşedinte al Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbaev, a adresat un mesaj naţiunii prin care a anunţat că a semnat un decret privind încetarea atribuţiilor sale prezidenţiale.
 
Ulterior semnării acestui decret, presa a anunţat că succesorul lui Nursultan Nazarbaev este Kasîm-Jomart Tokaev, preşedintele de la acea dată al Senatului Kazahstanului.
 
Kasîm-Jomart Tokaev a depus la 20 martie jurământul ca preşedinte interimar al Republicii Kazahstan, în cadrul unei ceremonii festive care a avut loc în capitala kazahă.

Etichete Kasîm-Jomart Tokaev,KazahstanalegeriNursultan Nazarbaev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live