Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Februarie 2021
Vizualizari: 324
Comentează add

În judeţul Vâlcea se înmulţesc infracţiunile, mai ales furturile din autoturisme.

În judeţul Vâlcea se înmulţesc infracţiunile

radiojurnal

 Foto: Marcela Petcu

 În judeţul Vâlcea se înmulţesc infracţiunile, mai ales furturile din autoturisme.

Poliţiştii spun că neatenţia, dar şi neglijenţa proprietarilor se dovedesc a fi "utile" celor care ajung să profite pentru a sustrage bunuri.

Reporter: Ana-Maria Cîrstea: "Perioada pandemiei a făcut pe mulți vâlceni să fie neglijenți, devenind vulnerabili în fața infractorilor, îndeosebi a celor care au ales să profite de neatenția lor, multe furturi din mașini înregistrându-se în toată această perioadă.

Polițiștii vâlceni vin cu o serie de recomandări, pentru a nu deveni victime.


Bianca Enăchescu, șef birou prevenire și analiza criminalității în cadrul IPJ Vâlcea: "Să fie asigurată, să nu fie lăsată cu cheile în contact. Documente, bani, genți, poșete, nu le lăsăm pe scaunul din dreapta, nu le lăsăm în mașină atunci când nu suntem în mașină și cu atât mai mult nu lăsăm mașina neasigurată, așa cum se întâmplă destul de frecvent. În Râmnicu Vâlcea, de exemplu, avem autoturisme care sunt lăsate neasigurate sau sunt lăsate cu cheile în contact, în timp ce cetățenii Râmnicului se dau jos din mașină să își cumpere trei minute ceva de la magazin. Este destul de frecvent, cumva simțindu-se în siguranță, dar este o siguranță iluzorie, care poate costa și a costat. Anul trecut au fost destul de frecvente aceste furturi din autoturisme, tocmai pentru că infractorii s-au folosit de neatenția victimelor."

 Infractorii acționează pe străzile Râmnicului, apelând în ultima perioadă și la metoda conversației pentru a sustrage diferite bunuri de la persoanele cu care intră în contact.

Oamenii legii recomandă vigilență și în asemenea situații, îndeosebi din partea persoanelor vârstnice."


Etichete autoturismeautotraficpod(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live