Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

25 Iulie 2014
Vizualizari: 1495
Comentează add

Focarele comunitare de Hepatită acută virală de tip A, care evoluează în comunele Arbore şi Marginea s-au extins şi în comuna Horodnic de Sus, însumând în total 27 de cazuri.

În judeţul Suceava, creşte numărul bolnavilor de hepatită A

mihaela-buculei-suceava

Foto: Arhivă. 

Sunt 27 de asemenea cazuri după ce focarele comunitare de hepatită A, din comunele sucevene Arbore şi Marginea, s-au extins şi în comuna Horodnic de Sus.

Medicii atrag atenţia asupra calităţii apei din fântâni în localităţile respective.

Focarele comunitare de Hepatită acută virală de tip A, care evoluează în comunele sucevene Arbore şi Marginea s-au extins şi în comuna Horodnic de Sus, însumând în total 27 de cazuri.

În Arbore şi Marginea sunt 20 de cazuri de îmbolnăvire în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 10 ani, 11 cazuri provin din Marginea şi 9 din Arbore.

Focarul s-a extins şi în Horodnic de Sus, unde se înregistrează un număr de 7 cazuri, la copii cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani.

Conform specialiştilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, există o legătură epidemiologică demonstrată între cele 3 focare comunitare.

Până în prezent, s-a administrat un număr de 116 doze vaccin antihepatitic de tip A, s-au distribuit substanţe clorigene şi s-a efectuat dezinfecţia a cinci fântâni de tip familial.

Deoarece rezultatele tuturor probelor de apă sunt necorespunzătoare atât chimic cât şi bacteriologic, au fost informate cele trei primării în vederea luării măsurilor de avertizare a populaţiei privind pericolul consumului de apă din aceste surse.

În prezent, la secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi opt pacienţi aflaţi în tratament şi sub supraveghere medicală de specialitate.  


Etichete Ştiri Nord-EstSuceavahepatita AArboreMargineaHorodnic de SusfântâniapăRădăuţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live