Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

24 Aprilie 2020
Vizualizari: 600
Comentează add

Potrivit medicilor, multe persoane refuză inclusiv vaccinarea propriilor copii, văzând diferite postări pe rețele de socializare, care atacă dur campaniile de vaccinare.

În judeţul Sălaj, "multe persoane refuză să îşi vaccineze copiii"

adrian-lungu-salaj

Foto: Arhivă.

A început Săptămâna Mondială a Vaccinării. Experții atrag atenția asupra importanței vaccinării complete pe tot parcursul vieții și a rolului pe care aceasta îl are în prevenirea unor boli deosebit de grave.

Potrivit medicilor, multe persoane refuză inclusiv vaccinarea propriilor copii, văzând diferite postări pe rețele de socializare, care atacă dur campaniile de vaccinare, despre care apreciază că pot fi periculoase, atrag atenția medicii de familie din Sălaj.

Doctorul Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj:


Ligia Marincaş: Din păcate, nu s-a înțeles nici în momentul de față că vaccinul ne poate proteja foarte, foarte, foarte bine pentru anumite boli care pot fi prevenibile prin vaccinare. În continuare, anumite categorii de persoane refuză, marea majoritate sunt cei care aparțin unor curente, cele pe care le vedeți pe internet. Noi am depus eforturi considerabile, am fost ajutaţi și de autoritățile locale și am intrat din casă în casă. O altă problemă pe care am întâlnit-o sunt copiii care se nasc în alte țări și vin ocazional casă. Aceștia sunt declarați în județul Sălaj pentru a beneficia de asistență medicală pe durata șederii în România, dar când să-i vaccinăm, nu îi mai prindem.


Reporter: Populaţia este îndemnată în continuare să asculte strict de sfaturile medicilor de famile şi de îndemnul medicilor specialişti, care pot furniza informaţii corecte despre vaccin şi despre eventuale reacţii adverse.


Etichete salajvaccincopiimedicicampanie de vaccinaredsp(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live