Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

15 Septembrie 2021
Vizualizari: 427
Comentează add

Nu e exclus ca în foarte scurt timp să ne întoarcem unde am fost - spun medicii de la Spitalul Orșova, unde sunt internați opt copii infectați.

În judeţul Mehedinţi numărul bolnavilor de COVID-19 este în creştere

mihai-badescu

  

România a depăşit astăzi 4.000 de noi cazuri de COVID-19. Au fost 4.004 noi îmbolnăviri. 81 de persoane au decedat, iar la terapie intensivă sunt acum internaţi aproape 700 de pacienţi. Peste 500 de cazuri noi doar în Bucureşti. 
 
Şi în judeţul Mehedinţi, numărul bolnavilor de COVID-19 este în creştere.
 
Nu e exclus ca în foarte scurt timp să ne întoarcem unde am fost - spun medicii de la Spitalul Orșova, unde sunt internați opt copii infectați, dintre care trei bebeluși.
 
Anwar Shabatat, medic: Din păcate, cazurile sunt în creştere. Din ce am observat noi acum în ultima perioadă sunt afectați sunt mulți copii. Din păcate cazurile tot cresc mai mult și o să revenim de unde am plecat. Cel mai mic copil este un sugar de trei luni. Nu sunt forme grave.
 
Secţia ATI a Spitalului Județean mai avea doar un loc liber din cele opt, însă un pacient se afla în așteptare.
 
Elena Bololoi, purtător de cuvânt: Avem 59 de pacienţi internaţi în secția de boli infecțioase și 7 pacienți în secția de terapie intensivă. Mai avem un loc rezervat, mai este un caz la limită, care după monitorizare și investigații mai complexe va merge în secția de terapie intensivă. Ce observăm față de alte dăți - la câteva zile de la apariția simptomatologiei se prezintă la spital, însă se prezintă deja cu afectare pulmonară destul de extinsă. Foarte, foarte rapid intervin complicațiile.
 
Mai multe focare sunt în județ, unul într-o clinică de îngrijire pacienți în stare terminală, cu 27 de pozitivi. În Mehedinți sunt trei localități rurale care se apropie de scenariul roșu, ca urmare a creșterii numărului de cazuri.

Etichete mehedinticovid-19spital(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live