Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

25 Martie 2020
Vizualizari: 501
Comentează add

Cea mai serioasă situație rămâne în Italia, unde autoritățile au impus astăzi noi restricții, iar benzinăriile urmează să fie închise.

În Italia se impun noi restricții. Se închid benzinăriile

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Cea mai serioasă situație rămâne în Italia, unde autoritățile au impus astăzi noi restricții, iar benzinăriile urmează să fie închise.

În condițiile în care în Italia mor, în medie, 600-800 de pacienți pe zi, iar aproximativ 3.500 de persoane se infectează cu noul coronavirus, vârful cazurilor de contaminare ar putea fi până în săptămâna viitoare, consideră directorul adjunct al Organizației Mondiale a Sănătății, Ranieri Guerra.

La Codogno, în orașul în care a apărut prima infecție, nu s-a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus, semn că închiderea zonelor roșii duce la efectele dorite.

Regiunile Lombardia și Lazio se confruntă astăzi și cu o grevă a sindicatelor salariaților din industria chimică, potrivit cărora decretul guvernamental privind închiderea fabricilor din cauza infecției cu COVID-19 prevede prea multe excepții.

Din această seară, și benzinăriile din toată Peninsula vor închide, deoarece nu pot asigura protecție față de coronavirus sau sustenabilitatea economică a serviciului, anunță sindicatele de sector.

De la Vatican, din biblioteca Palatului Apostolic, Papa Francisc recită la această oră Tatăl nostru, un gest prin care dorește să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus.

(RS)


Etichete italiarestrictiicoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live