Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

30 Mai 2018
Vizualizari: 347
Comentează add

Preşedintele Sergio Mattarella l-a desemnat ca premier interimar pe fostul şef al Fondului Monetar International, Carlo Cottarelli

În Italia nu s-a reuşit încă formarea unui nou guvern

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 

Carlo Cottarelli, premierul desemnat de preşedintele Sergio Mattarella să formeze un guvern, a avut aseară o întâlnire cu şeful statului, după care s-a deplasat pentru o dezbatere la Senat.

Potrivit presei din Peninsulă, un guvern tehnocrat, care va duce Italia spre noi alegeri legislative, eventual la 29 iulie, format de acest economist, nu va obţine încrederea Parlamentului, unde chiar singura formaţiune politică, cea a Partidului Democrat, care ar fi putut fi de partea sa, a anunţat ieri, că nu îl va susţine pe Cottarelli. Tocmai de aceea - mai comentează presa - economistul, care astăzi, va avea o nouă întâlnire cu Sergio Mattarella, ar putea renunţa.

Pe de altă parte, decizia preşedintelui Italiei de a refuza să numească un ministru al economiei şi finanţelor ostil monedei euro continuă să creeze polemică în Peninsulă.

Luigi Di Maio de la Mişcarea populistă '5 Stele ' îl atacă zilnic verbal pe şeful statului, organizând un protest de Ziua Republicii Italiene, la 2 iunie, în centrul Romei, în vreme ce Partidul Democrat cheamă cetăţenii în piaţă într-o manifestaţie de solidaritate şi de încurajare faţă de Sergio Mattarella, la 1 iunie, în centrul oraşului Milano.


Etichete ItaliaCarlo CottarelliSergio MattarellaLuigi Di Maio5 SteleMilano

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live