Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 189
Comentează add

Popularitatea mişcării antisistem a scăzut şi e creditată în sondaje cu 15% din intenţiile de vot. Premierul G.Conte nu a încercat să discute cu şeful diplomaţiei pr revenire.

În Italia, Luigi Di Maio a demisionat de la conducerea Mişcării Cinci Stele

radiojurnal

 

Luigi Di Maio a demisionat, în această seară, de la conducerea Mişcării Cinci Stele, mişcare antisistem aflată la putere în Italia, în coaliţie cu Partidul Democrat de centru stânga.

Popularitatea mişcării antisistem a scăzut puternic în ultimele alegeri şi este creditată în sondaje cu numai 15% din intenţiile de vot. 

Corespondenta RRA, Elena Postelnicu transmite că după toate neînţelegerile din rândul populiştilor şi după ce Mişcarea a pierdut peste 30 de parlamentari de la începutul legislaturii, ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, a decis să renunţe la conducerea mişcării antisistem Cinci Stele.

Luigi Di Maio a subliniat că a lucrat un an şi că sarcina lui se încheie aici.

Luigi Di Maio: S-a ajuns la momentul în care trebuie să ne refacem. Astăzi se finalizează o eră şi datorită importanţei acestui moment, am început să scriu acest discurs în urmă cu o lună. Mişcarea Cinci Stele, însă, nu îşi încheie activitatea .

Corespondenta RRA,  mai transmite că nici înainte şi nici după această demisie a lui Luigi Di Maio, premierul Giuseppe Conte nu a făcut niciun fel de încercare de a discuta cu şeful diplomaţiei de la Roma de a reveni asupra deciziei sale.

Anunţul demisiei a antrenat, însă, o creştere cu cinci până la opt procente a randamentului obligaţiunilor suverane italiene, ceea ce relevă o mare îngrijorare a investitorilor faţă de această nouă întorsătură din viaţa politică italiană. Conducerea Mişcării populiste Cinci Stele a fost preluată de membru cel mai în vârstă, Vito Crimi, unul dintre secretarii de stat ai premierului Giuseppe Conte.


Etichete ItaliaLuigi Di MaiodemisieMişcarea Cinci Stele

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live