Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

4 Mai 2020
Vizualizari: 131
Comentează add

De azi începe în peninsulă o fază de destindere a restricțiilor, dar autoritățile atrag atenția că toată lumea va trebui să se obișnuiască să conviețuiască în condiții de epidemie.

În Italia începe o noua fază de destindere a restricţiilor

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

De azi, italienii care lucrează în sectorul manufacturier și în construcții se vor duce la serviciu.

De altfel, de azi începe în peninsulă o fază de destindere a restricțiilor, dar autoritățile atrag atenția că toată lumea va trebui să se obișnuiască să conviețuiască în condiții de epidemie.

După opt săptămâni de izolare în propriile locuințe, aproximativ 4,5 milioane de italieni din sectorul manufacturier și construcții pot merge de mâine spre locurile de muncă. Deplasările persoanelor fizice sunt în continuare limitate și trebuie justificate în cazul unui control al forțelor de ordine, prin completarea declaraţiei pe proprie răspundere, declarație la care se va renunța abia după data de 17 mai. Sunt permise doar deplasările în interiorul regiunii, din motive legate de muncă, sănătate, situații de necesitate sau vizite la rude, cu condiția respectării distanței de siguranță între persoane. În plus, sunt permise plimbările în aer liber, în spațiile verzi, parcuri și grădini numai din cartierele de rezidență.

Este obligatorie, pe întreg teritoriul național, protejarea căilor respiratorii în spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport și în cazurile în care nu se poate menține distanța de siguranță între persoane. Măsura nu se aplică copiilor cu vârste sub 6 ani. În acest sens, se pot utiliza măști de unică folosință, lavabile, sau dispozitive artizanale care permit acoperirea nasului și a gurii.

''Această nouă fază ne-a costat foarte multe sacrificii și pentru aceasta nu poate fi încă un liber pentru toți" - a comentat premierul Giuseppe Conte într-un interviu acordat cotidianului ''La Stampa", în care cere să se evite gesturile nepăsătoare. Virusul continuă să circule printre noi. Suntem încă în plină pandemie. Premierul italian se teme că "o nerespectare a restricțiilor impuse ar face să crească într-un mod necontrolat curba contagiunilor și ar anula toate eforturile pe care le-am făcut până acum". 

Şcolile se vor redeschide în septembrie, iar restaurantele și barurile își vor aștepta clienții abia din luna iunie. Cei care lucrează vor beneficia de serviciile acelor baruri și restaurante care oferă mâncarea la pachet. Deşi premierul Giuseppe Conte a reamintit că regiunile italiene pot adopta măsuri mai stricte decât cele stabilite la nivel național, dar nu pot relaxa restricțiile mai mult decât ceea ce s-a hotărât pentru întreaga țară, autoritățile regionale din Calabria și Trentino-Alto Adige au permis încă de vineri deschiderea restaurantelor și a barurilor, aceasta chiar dacă cetățenii nu pot ajunge la ele, riscând să primească amenzi cuprinse între 400 și 3.000 de euro. Alte modificări privind aceste restricții - numai dacă numărul de contaminări se va micșora -, se prevăd la 18 mai, atunci când se vor deschide toate magazinele.


Etichete (ii)italiarelaxare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live