Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

25 Septembrie 2019
Vizualizari: 404
Comentează add

În Israel, nu s-a ajuns la niciun rezultat pentru formarea unui nou guvern

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Preşedintele israelian Reuven Rivlin. Foto: captură video.

În Israel, echipele de negociatori ai partidului de dreapta, Likud, şi ai formaţiunii de centru, Albastru-Alb, nu au ajuns la niciun rezultat în vederea formării unui guvern de uniune.

Comisia electorală centrală îi va prezenta, astăzi, preşedintelui statului rezultatul scrutinului legislativ de marţea trecută. Acesta are la dispoziţie o săptămână ca să desemneze un parlamentar, pentru formarea unui nou guvern.

Reporter: Dragoş Ciocîrlan - Negocierile reprezentanților primelor două formațiuni clasate în topul scrutinului legislativ din 17 septembrie, Albastru- Alb și respectiv Likud, au eșuat.

Președintele statului, Reuven Rivlin, are la dispoziție o săptămână, începând de astăzi, pentru a desemna un parlamentar în vederea formării noului guvern. Separat, Alianța de centru Albastru-Alb și Partidul de dreapta Likud nu au majoritatea parlamentară necesară pentru a susține un guvern.

Președintele Reuven Rivlin se va întâlni, în această seară, cu Beni Gantz, liderul formațiunii Albastru-Alb. Surse din anturajul președintelui, citate de presă, au evocat posibilitatea nominalizării unui parlamentar, săptămâna viitoare.

Tot peste o săptămână, adică miercuri, avocații premierului se întâlnesc cu Avichai Mandelblit, consilierul juridic al Guvernului, în încercarea de a amâna punerea sub acuzare a lui Benjamin Netanyahu.

Albastru-Alb a dezmințit că ar fi renunțat la dreptul de veto, într-un guvern de uniune.

Într-o declarație comună a negociatorilor celor două părți se arată că a fost o ambianţă bună, dar există un dezacord. Nu se știe pe cine reprezintă negociatorii lui Netanyahu, Partidul Likud sau blocul de dreapta care include și partidele religioase.

Liderul Albastru-Alb, Beni Gantz, a scris pe rețelele de socializare că nu renunță nici la principii, nici la partenerii ideologici.
 


Etichete IsraelguvernnegocieriReuven Rivlin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live