Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

11 Iulie 2020
Vizualizari: 504
Comentează add

În Israel, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate peste 1.400 de cazuri noi, după cum relatează presa locală.

În Israel, granițele sunt închise pentru vizitatorii străini

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: facebook.com/Net

În Israel, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate peste 1.400 de cazuri noi, după cum relatează presa locală.

Granițele sunt închise pentru vizitatorii străini, nu există indicii încurajatoare pentru perioada următoare.

Pentru prima dată, premierul Benjamin Netanyahu a recunoscut, aseară, că redeschiderea economiei s-a făcut prea repede.

În cartierele în care au intrat în vigoare restricții de intrare şi ieșire pentru a preveni răspândirea coronavirusului locuitorii sunt furioși.

Ei consideră că este mai rău decât închiderea totală; activitățile comerciale din aceste sectoare au de suferit.

Ministerul Sănătății intenționează modificarea unor directive; se vor intensifica anchetele epidemiologice și numărul persoanelor izolate s-ar putea diminua considerabil prin reducerea perioadei de izolare de la 14 la patru zile, în anumite condiții.

Pentru azi sunt anunțate demonstrații mari. Premierul Benjamin Netanyahu a încercat detensionarea situației; împreună cu ministrul finanțelor, Israel Katz, s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de liber profesioniști și ai proprietarilor de afaceri.

Au venit la biroul premierului și reprezentanți din sectoarele hotelier, restaurante, din domeniul artelor și spectacolelor. Rămâne de văzut dacă s-au înregistrat progrese în rezolvarea problemelor ridicate de participanți în cadrul reuniunii de ieri.

Săptămâna viitoare se va face o nouă evaluare. Granițele rămân închise pentru vizitatorii străini. Cu toate promisiunile irealiste vehiculate la unele posturi de televiziune din România, e puțin probabil ca turiștii străini să revină, în viitorul apropiat, în Ţara Sfântă.

De cealaltă parte, deocamdată, israelienii se vor limita la propriile granițe. Lucrătorii din industria turismului speră ca vacanțele interne să menţină pe linia de plutire  infrastructura turistică, în perioada următoare.

Coronavirusul a pus capăt plecărilor de pe Aeroportul Ben Gurion. Israelienii pot redescoperi ce au acasă, oferind un impuls turismului local.

Chiar dacă nu sunt fani ai grupurilor organizate însoțite de ghizi, vor călători mai mult în țară, deoarece nu pot pleca în străinătate.

Pentru turiștii israelieni care călătoresc cu autovehicule private a fost creată o aplicație care transformă telefoanele mobile în walkie-talkie pentru a comunica despre locurile vizitate.

Israelienii nu vor să meargă cu autobuze turistice din cauza coronavirusului.

În 2019, peste 4,5 milioane de turiști străini au vizitat Israelul.

A fost al treilea an consecutiv record dintr-o serie care s-a încheiat la începutul anului 2020 din cauza coronavirusului.


Etichete (ii)israelrestrictiistraini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live