Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Campionilor Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

31 Ianuarie 2022
Vizualizari: 307
Comentează add

În Grecia se ridică o parte din restricţiile anti-COVID

michaela-lambrinidou

 Foto: wikipedia

Și în Grecia, scăderea ratei internărilor și severitatea mai scăzută a variantei Omicron le permite autorităților să ridice de săptămâna viitoare o parte din restricțiile impuse acum o lună.

Evenimentele sportive rămân cu accesul limitat, la fel și purtarea dublă a măștilor în supermarketuri și transportul în comun.


Ministrul sănătăţii, Thanos Plevris, ţinând cont de reducerea cazurilor din ultimele săptămâni și de datele privind morbiditatea mai scăzută a variantei Omicron în raport cu varianta Delta, a anunţat că de luni, 31 ianuarie, se ridică o serie de restricţii privind programul de funcţionare şi muzica în localuri, în baruri și cafeterii, dar aceste locații vor continua să funcționeze doar cu clienți așezați, nu mai mult de șase persoane la o masă și, firește, toți vaccinaţi.

Referitor la numărul de spectatori de pe stadioane și sălile de sport, unde procentul de spectatori în această etapă nu ar trebui să depășească 10% sau maxim 1000 de persoane din capacitatea acestor spaţii, ministrul a promis să reevalueze situaţia în cursul săptămânii ce vine.

De asemenea, se va hotărî dacă purtatul măştii în spaţii exterioare va fi sau nu obligatoriu, așa cum este astăzi și se va examina şi dacă şi când persoanelor nevaccinate li  se va permite accesul cu rezultatul unui test rapid sau PCR în restaurante, terase, baruri, cluburi de noapte, teatre, cinematografe, săli de sport sau stadioane.

Tot de luni, 31 ianuarie, va începe administrarea la domiciliu a medicamentelor antivirale, Molnupiravir, pe baza unui protocol strict sanitar şi vor fi reluate vaccinările, care au fost suspendate din cauza furtunii de zăpadă, care a creat mari probleme traficului rutier din Attica în săptămâna care a trecut și a avariat rețeaua de electricitate a capitalei, lăsând timp de mai multe zile multe cartiere în întuneric.


Etichete greciacovidteste pcrrestrictii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live