Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

26 Iulie 2018
Vizualizari: 976
Comentează add

După incendiile devastatoare din estul capitalei Atena - care au ucis cel puţin 85 de oameni - acum ploile torenţiale au afectat cartierele din nordul capitalei.

În Grecia, ploile torenţiale au afectat cartierele din nordul capitalei

michaela-lambrinidou

  Inundaţii într-o suburbie din nordul Atenei.          Foto: AGERPRES/EPA.

În Grecia, după incendiile devastatoare din estul capitalei Atena - care au ucis cel puţin 85 de oameni - acum ploile torenţiale au afectat cartierele din nordul capitalei.

În timp ce echipele de salvare de la periferia de est a Atenei se luptă cu cenuşa, cu trupuri carbonizate şi locuinţe ruinate, fenomenele meteo extreme s-au abătut din nou asupra Atenei, de data aceasta în cartierele de nord ale capitalei, unde o furtună electrică s-a dezlănţuit printre norii gri care au întunecat cerul şi timp de o oră şi jumătate a plouat torenţial, transformând drumurile cartierelor nordice în canaluri veneţiene.

Circulaţia rutieră a fost întreruptă, locuinţele au fost inundate şi serviciile de pompieri au fost solicitate de un număr foarte mare de cetăţeni. În partea de est însă a Atenei, misiunea dureroasă pentru membrii echipelor de salvare continuă. Ei verifică fiecare casă, în căutarea unor eventuali supravieţuitori şi a persoanelor carbonizate, urmând ca de astăzi să intre în casele care par a fi întregi, dar sunt închise. Încă se estimează că multe dintre persoanele date dispărute ar fi murit intoxicate de fum înăuntru.

Numărul victimelor a mai crescut, ajungând din nefericire la 85 de persoane. Autorităţile au adresat un apel rudelor victimelor şi persoanelor date dispărute să se prezinte până mâine, la ora 20, la serviciile medico-legale ale Universităţii din Atena, pentru a li se preleva mostre ADN şi a primi informaţii legate de procedura de identificare a trupurilor carbonizate, un proces dificil, după cum au precizat experţii.


Etichete AtenainundaţiiGreciaploi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live