Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Georgiana Grosso

30 Mai 2018
Vizualizari: 459
Comentează add

În Grecia, o grevă generală însoţită de manifestaţii de protest faţă de continuarea austerităţii va perturba astăzi, transporturile, în special traficul aerian

În Grecia, o grevă generală va perturba transporturile, astăzi

georgiana-grosso

 

Sub sloganul 'Stop sacrificiilor muncitorilor', sindicatele intenţionează să protesteze în special faţă de punerea în practică a noilor tăieri salariale şi a unor noi majorări de impozite prevăzute pentru următorii doi ani.

Greva va paraliza aproape în totalitate debutul sezonului turistic şi traficul maritim.

Vor fi anulate şi reprogramate numeroase zboruri, ca urmare a încetării lucrului controlorilor de trafic aerian între orele 10:00 şi 13:00.

Traficul feroviar între centrul capitalei Atena şi aeroport şi circulaţia mijloacelor de transport urban la începutul şi sfârşitul zilei vor fi, de asemenea, oprite.

Sindicatele intenţionează să organizeze mai multe marşuri în cursul zilei, atât la Atena cât şi în marile oraşe din Grecia.

În plus, ca urmare a apelului la grevă, lansat de sindicatele jurnaliştilor, populaţia va fi lipsită de buletinele radio sau televizate.

Mobilizarea intervine într-un moment în care Grecia ar urma să revină pe pieţele financiare internaţionale, la finalul celui de-al treilea plan de asistenţă, convenit cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, în schimbul unei perioade de austeritate fără precedent în zona euro. 


Etichete GreciagrevatransporturiFondul Monetar InternaţionaleuroAtena

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live