Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

4 Ianuarie 2021
Vizualizari: 293
Comentează add

Scandal politic în Grecia, după ce miniștri, secretari de stat și șefi de agenții s-au vaccinat peste rând împotriva noului coronavirus.

În Grecia, miniștrii s-au vaccinat peste rând

michaela-lambrinidou

Scandal politic în Grecia, după ce miniștri, secretari de stat și șefi de agenții s-au vaccinat peste rând împotriva noului coronavirus. Situația intervine în condițiile în care se așteaptă și o reprogramare a imunizării din cauza întârzierilor de livrare a serului Pfizer-BioNTech. 

Situația a devenit mai tensionată când ministrul sănătății a anunțat că Grecia, care nu a primit decât aproximativ 90.000 de doze de vaccin, trebuie să își reprogrameze vaccinările pentru următoarele luni, după ce Pfizer a anunțat că nu face față numărului mare de comenzi și, deci, va exista o întârziere a livrărilor.

Acestei situații i s-a mai adăugat și un eveniment care a pus în lumină nefavorabilă guvernul și a amplificat incertitudinea populației.

După vaccinarea simbolică a președintelui republicii, a premierului și a șefilor partidelor politice, peste 50 de miniștri, secretari de stat sau președinți de agenții, anulând programările făcute de Comisia Națională pentru Vaccinări, care a propus vaccinarea cu prioritate a cadrelor medicale și a persoanelor în vârstă, le-au luat locul, vaccinându-se prioritar doar pentru simplu fapt că sunt bine merituoși și, în paralel, o serie de programări de vaccinare a cadrelor medicale spitaliere au fost amânate sau suspendate la spitalele din teritoriu.

În aceste condiții, șeful executivului, Kyriakos Mitsotakis, se așteaptă să anunțe în cursul săptămânii o remaniere amplă a cabinetului său, cu scopul de a prelua, din nou, controlul situației, dar și de a redobândi o parte din încrederea pierdută în rândul populației elene.


Etichete (ii)vaccinaregrecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live