Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

14 Iunie 2019
Vizualizari: 470
Comentează add

Deşi autorităţile au obţinut o sumă mai mare de la operatorii de telecomunicaţii, decât se preconizase, darea în folosinţă a noilor reţele de mare viteză se anunţă dificilă

În Germania s-a încheiat licitaţia pentru noile frecvenţe mobile 5G

vlad-draghicescu-bonn

  Foto: Arhivă Reuters.

Licitaţia pentru acordarea frecvenţelor 5G s-a încheiat după trei luni, cu un rezultat peste aşteptări pentru statul german, care a obţinut 6,5 miliarde de euro din partea companiilor de telecomunicaţii.

Subliniind importanţa noului standard mobil ultrarapid ca poartă de acces spre tehnologii viitoare, precum coordonarea maşinilor autonome, realitatea virtuală sau industria interconectată, mediul economic din Republica Federală pledează pentru instalarea în ritm alert a releelor 5G.

Guvernul federal trebuie să investească urgent în infrastructură miliardele obţinute în urma licitaţiei, a solicitat ieri, preşedintele Asociaţiei Federale a Industriei Germane, Dieter Kempf. El a subliniat îndeosebi alimentarea cu fibră optică în zonele rurale, în care se găsesc două treimi din locurile de muncă industriale.

În Germania, conexiunile la internet sunt mai puţin performante decât în alte ţări europene, parţial din pricina costurilor ridicate ale frecvenţelor mobile, nu întâmplător, pe piaţă rezistând doar 3 operatori.

De altfel, blocurile de frecvenţă care au fost acum acordate sunt supuse unor condiţii considerate foarte rigide de operatorii de telecomunicaţii din Germania. Astfel, până la sfârşitul anului 2022, cel puţin 98% din gospodării trebuie să beneficieze de conexiuni rapide la internet, iar autostrăzile şi rutele feroviare majore să aibă acces la internet mobil de mare viteză.

De asemenea, fiecare dintre ofertanţii câştigători trebuie să construiască, până la finele anului 2022, o mie de staţii 5G. Nevoia este semnificativ mai mare, deoarece transmiţătoarele 5G au o rază de acţiune mai mică decât cele 4G, spun experţii.

Principalii operatori, Telekom şi Vodafone, au deplâns costurile licitaţiei. Cu banii care merg acum la stat ar fi putut fi construite aproximativ 50.000 de staţii şi dezvoltată infrastructura - au calculat reprezentanţii celor două companii.

Vorbind despre extinderea reţelelor mobile, şeful filialei din Germania a Deutsche Telekom, Dirk Wössner, a afirmat ieri, că există "probleme semnificative în ceea ce priveşte închirierea şi construirea de locuri potrivite pentru staţiile 4G şi 5G". El a evocat rezistenţa considerabilă care există la nivel local, explicând că în multe locuri antenele noi sunt respinse din motive estetice. În plus, experţii se aşteaptă la o poziţie şi din partea populaţiei, pe fondul îngrijorărilor privind radiaţiile 5G. 


Etichete 5GGermanialicitatiaDieter KempfDirk Wössner4G

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live