Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Mai 2020
Vizualizari: 216
Comentează add

Guvernul francez încearcă să organizeze la sfârșitul lunii viitoare turul al doilea al alegerilor locale.

În Franţa situația sanitară s-a îmbunătățit

florin-lepadatu

Foto: Agerpres/EPA.

În Franţa guvernul încearcă să organizeze la sfârșitul lunii viitoare turul al doilea al alegerilor locale, care ar fi trebuit să aibă loc pe 22 martie, dar a fost amânat din cauza epidemiei.

Cu mai multe informații corespondenta RRA la Paris Daniela Coman: "Premierul Édouard Philippe i-a invitat astăzi la consultări pe liderii partidelor politice, după ce Consiliul științific pentru epidemie și-a dat acordul pentru organizarea alegerilor în condițiile în care situația sanitară s-a îmbunătățit categoric.

Oamenii de știință atrag însă atenția asupra pericolului pe care l-ar putea reprezenta o campanie electorală clasică și le recomandă candidaților să renunțe la mitinguri și la întâlnirile cu alegătorii, limitându-se la dezbateri în mass-media și discuții online.

După ce a fost aspru criticat că a menținut primul tur, în 15 martie, în plină epidemie, guvernul intenționează să aibă și acordul parlamentului pentru acest tur doi.

În primăvară, mai multe persoane care au făcut parte din birourile electorale au fost confirmate cu coronavirus la scurt timp după scrutin.

Cetățenii din aproape 5.000 de localități, în care alegerile nu au fost câștigate pe 15 martie în primul tur, ar urma să fie chemaţi la urne pe 28 iunie, dacă evoluția situației epidemice este pozitivă.

Epidemia a încurcat foarte mult calendarul electoral din acest an, pentru că în septembrie sunt programate alegeri parțiale pentru Senat.

În Franța, Camera Superioară a Parlamentului este reprezentanta colectivităților teritoriale, iar membrii săi sunt desemnați indirect de colegii de mari electori, formate din aleși locali, regionali și național și nu prin votul direct al cetățenilor.

Așadar, dacă alegerile locale ar fi amânate până la toamnă nu s-ar putea organiza la termen scrutinul senatorial."

 

Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live